Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Perussuomalaiset yritti siirtää koronapassikeskustelua – vastaesitys voitti

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko eduskunnassa 8.10.

Keskustelu koronapassista ja maahantulorajoituksista keskeytyi hetkeksi eduskunnan täysistunnossa tiistai-iltana. Perussuomalaiset esittivät yllättäen ennen seitsemää, että asia laitetaan pöydälle keskiviikkona pidettävään täysistuntoon.

SDP teki vastaehdotuksen, että se laitetaan pöydälle myöhemmin illalla pidettävään seuraavaan täysistuntoon.

Eduskuntatiedotuksesta kerrottiin STT:lle, että jatkamisesta äänestettiin, ja kanta, jonka mukaan käsittelyä jatketaan samana iltana, voitti.

Esityksen pöytäämisestä teki kansanedustaja Mika Niikko (ps.).

– Havaitsimme, ettei sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja (Markus Lohi) ollut paikalla eikä ollut saapumassa paikalle, puhumattakaan, että ministeri olisi paikalla. Halusimme siirtää keskustelua, että edes ministeri ehtisi paikalle, hän perusteli STT:lle.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ilmestyi myöhemmin istuntoon vastaamaan kysymyksiin.

Illan täysistuntokeskustelulle ei ole asetettu aikarajaa.

Hallituksen esitys laiksi tartuntatautilain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta tekee mahdolliseksi koronapassin käyttöönoton ja jatkaa matkailun rajoituksia.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai mietintönsä esityksestä tiistaina valmiiksi. Valiokunta piti koronapassia koskevaa sääntelyä tärkeänä, koska sen avulla on mahdollista pitää rajoitusten voimassaoloaikana yhteiskunnan eri toimintoja käynnissä. Koronapassin tarkoitus on olla vaihtoehto viranomaisten asettamille koronarajoituksille.

Perussuomalaiset vastustavat koronapassin käyttöönottoa, koska sille ei puolueen mielestä ole enää käyttöä tilanteessa, jossa Suomen rokotustavoite on jo lähellä.

Perussuomalaiset vastusti myös toisen testin vaatimusta Suomeen ilman täyttä rokotussuojaa riskimaista saapuvilta matkustajilta. Sosiaali- ja terveysvaliokunta joutui äänestämään asiasta, mutta toisen testin vaatimus säilyi mietinnössä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE