Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Pieni raha, tehokas toimi” – konkaripoliitikko vetoaa Vanhaseen, näillä keinoin virus saadaan kuriin

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Koronatartuntojen määrän kasvu viimeisen viikon aikana on saanut poliitikot hereille. Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva esitti Twitterissä julkisen vetoomuksen valtiovarainministeri Matti Vanhaselle (kesk.) hälyttävän tilanteen takia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hän muistuttaa tviitissään, että pahimmat vuotoriskit löytyvät lentokentiltä ja satamista. Kanervan mielestä tehokas toimi olisi pakollinen testaus rajoille valtion toimin.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) puolestaan muistuttaa tviitissään, että koronaviruksen torjuminen on maraton, ei pikamatka.

– Suvantovaiheeseen ei pidä tuudittautua, nyt lisätään testauskapasiteettia ja otetaan uusia keinoja käyttöön. Olennaista on myös se että me kaikki jaksamme edelleen toimia vastuullisesti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi tänään 29 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa. Tartuntamäärät ovat lähes tuplaantuneet viimeksi kuluneiden seitsemän päivän aikana. Niitä on todettu yhteensä 98.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) kirjoitti aiemmin Twitterissä, että koronatartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista.

Pekonen on pyytänyt tänään etätyösuosituksen päivittämistä, asiaan palataan hänen mukaansa pian.

Valtioneuvoston suositus laajalle etätyön tekemiselle päättyi 1. elokuuta. Hallitus kertoi arvioivansa etätyösuosituksen tarvetta uudelleen, jos epidemiatilanne sitä edellyttää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE