Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Piha luopui – kokoomuksesta välitön ilmoitus: ”Koen myös itse velvollisuudeksi vakavasti harkita pormestariehdokkuutta”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Kirsi Piha ilmoitti tänään yllättäen, ettei olekaan ehdolla kuntavaaleissa.

Kokoomuksen Helsingin pormestariehdokas Kirsi Piha kertoi tänään luopuvansa niin kaupunkinsa pormestari- kuin kuntavaaliehdokkuudestakin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vain muutama Helsingin kaupunginvaltuutettu on tuoreeltaan kommentoinut tapahtunutta sosiaalisessa mediassa.

Yksi heistä on Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän ja kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov.

– Kirsi Piha on tänään ilmoittanut vetäytyvänsä pormestariehdokkuudesta. Tilanne on valitettava ja Helsingin Kokoomukselle poikkeuksellinen. Muutaman seuraavan viikon aikana meidän on vaalivalmistautumisen ja ehdokaslistan viimeistelyn lisäksi valittava uusi pormestariehdokas. Helsinkiläiset ansaitsevat tietää, kuka on se vastuunkantaja, jolle antavat tukensa äänestäessään kokoomusta Helsingissä, Sazonov kirjoittaa.

– Olen saanut luottamuksen toimia valtuustoryhmämme ja kaupunginhallitusryhmämme puheenjohtajana. Tässä roolista käsin ja muuttuneessa tilanteessa koen myös itse velvollisuudeksi vakavasti harkita pormestariehdokkuutta, hän jatkaa.

– Toivon myös, että aiemmin esillä olleet kokeneet kokoomuspoliitikot kuten Sari Sarkomaa, Juhana Vartiainen ja Pia Pakarinen käyvät osaltaan tämän saman harkinnan, Sazonov päättää kirjoituksensa.

Kun Helsingin kokoomuksen ylimääräinen piirikokous valitsi Kirsi Pihan kokoomuksen Helsingin pormestariehdokkaaksi äänin 67–34, myös kansanedustaja Wille Rydman tavoitteli paikkaa.

Rydman ei tänään kommentoinut Demokraatille Pihan ilmoitusta eikä sitä, aikooko hän tavoitella muuttuneessa tilanteessa pormestariehdokkuutta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE