Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Pihlajalinna saa ostaa Pohjola Sairaalan – KKV: Ei haittaa kilpailua

LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt yrityskaupan, jossa terveyspalveluyhtiö Pihlajalinna hankkii Pohjola Sairaalan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viraston selvitysten mukaan yrityskauppa ei johda kilpailun olennaiseen estymiseen vakuutusyhtiöille tarjottavien terveyspalveluiden markkinoilla. Kaupalla ei myöskään ole haitallisia kilpailuvaikutuksia yksityisasiakkaiden palveluille, KKV kertoo tiedotteessaan.

Pohjola Sairaala siirtyy Pihlajalinnan omistukseen helmikuun alussa, Pohjola Vakuutus kertoo tiedotteessaan.

Pihlajalinna kertoi heinäkuussa aikovansa ostaa Pohjola Sairaalan koko osakekannan Pohjola Vakuutukselta. Pihlajalinna kertoi tuolloin, että nettovelaton käteisenä maksettava kauppahinta on lähes 32 miljoonaa euroa.

KKV ilmoitti marraskuussa ottavansa ostosuunnitelmat jatkokäsittelyyn, sillä viraston alustavan tarkastelun perusteella kaupasta olisi voinut seurata haittaa kilpailulle.

Pohjola Sairaala on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -tapaturmien hoitoon erikoistunut sairaalaketju, joka toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla. Sen palveluksessa työskenteli vuonna 2020 noin 270 työntekijää.

KKV torppasi vuonna 2020 Mehiläisen aikeet ostaa Pihlajalinna, koska virasto arvioi, että yrityskauppa olisi vähentänyt merkittävästi kilpailua terveyspalveluiden markkinoilla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE