Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Mielipiteet

Pinninkadun uudistussuunnitelmia tulee harkita – Tammelantori kuuluu kaikille

Istock

Tampereen politiikassa on kuohahtanut. Tammelan toriyrittäjät ovat kritisoineet uusia lähialueen uudistamissuunnitelmia, jotka toteutuessaan vähentäisivät rajusti parkkipaikkojen määrää alueella.

Ari Wigelius

Puheet jopa 30 prosentin myynnin laskusta veisivät toriyrittäjiltä toimeentulon. Yhdyn torikauppiaiden kritiikkiin, koska olen juuri sellainen asiakas, joka käy Tammelantorilla perheen kanssa autolla Härmälästä.

Ymmärrän tarpeen lisätä katualueiden viihtyvyyttä ja sujuvuutta jalankulkijoille sekä pyöräilijöille. Esimerkiksi Hämeenkadun kieltäminen yksityisautoilijoilta oli oikea ratkaisu, enkä usko sen vaikuttavan alueen yrittäjien asiakasvirtoihin, koska alueella maan alla sijaitsee pysäköintilaitos. Maanpäällisten pysäköintipaikkojen romahduttaminen ei kuitenkaan sovi kaikille alueille, vaan asiassa pitäisi käyttää maalaisjärkeä. On syytä ottaa huomioon alueen erityistarpeet.

Tammelantori on meille kaikille tamperelaisille rakas paikka, erilaisten ihmisten kohtaamispaikka.

Tammelantori on meille kaikille tamperelaisille rakas paikka, erilaisten ihmisten kohtaamispaikka.

Sinne tullaan ostamaan myös kauempaa, koska halutaan tukea suoraan paikallisia yrittäjiä sekä nauttia torin mukavasta ilmapiiristä. Iäkkäämpien ihmisten voi olla vaikea pyöräillä pitkiä matkoja torille, kauempaa tuleville perheille ei usein ole muuta mahdollisuutta kuin tulla autolla. Painavampien ostoksien kanssa on vaikea kulkea pyörällä tai käyttää joukkoliikennettä.

Huomaan poliittisessa päätöksenteossa ongelman, jota kaikki päättäjät eivät näytä huomioivan. Pormestariohjelmassa on sovittu, että keskustan alueelle on päästävä kaikilla kulkumuodoilla. Valitettavasti innokkaimmat kaupungin uudistajat ovat unohtaneet tämän. Liiallinen innokkuus kostautuu, koska se saa muut takajaloilleen, ja lopulta haittaa heidän omaa agendaansa.

Maailma muuttuu ja kaupunki kasvaa, meidän päättäjien on kuitenkin huomioitava myös nykyiset tamperelaiset asukkaat.

Maailma muuttuu ja kaupunki kasvaa, meidän päättäjien on kuitenkin huomioitava myös nykyiset tamperelaiset asukkaat.

Muutos on rajua, koska väkimäärä kasvaa ja keskustassa rakennetaan lähes joka kulmalla. Tällöin on mietittävä, kannattaako meidän päättäjien omilla toimillamme lisätä katujen repimistä vielä tämän päälle. Ainakin minä toivoisin pientä taukoa.

Kävin tänään lounastauolla kävelemässä Pinninkatua, enkä huomannut suurta tarvetta uudistaa katua. Toki puuistutuksilla ja leveimmillä jalkakäytävillä katu on viihtyisämpi jalankulkijoille. Jalankulkijat kuitenkin käyttävät pääasiassa Tammelan puistokatua reittinään. Joten vastaako kadun uudistaminen ihmisten tarpeita? Väitän jalankulkijoidenkin haluavan hetken taukoa jatkuvien katuremonttien aloittamisesta.

Voisiko Pinninkatua uudistaa myöhemmin ja pohtia ajan kanssa järkiratkaisua pysäköintikysymyksiin? Voisiko katutilaa ottaa käyttöön eri kellonaikoihin eri käyttäjäryhmille? Ehdotus toisi katutilan ahkerampaan käyttöön ja torikauppiailla olisi myös tulevaisuudessa asiakkaita muualtakin kuin lähialueelta.

Ari Wigelius (sd.), Tampereen kaupunginvaltuutettu, järjestöasiantuntija

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE