Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Poliisi epäilee: Arkea on rikkonut yt-velvoitetta tes-vaihdossa

LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Lounais-Suomen poliisi epäilee Turun kaupungin palveluyrityksen Arkean edustajia yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta. Arkea tarjoaa muun muassa ruoka- ja siivouspalveluita, ja sen omistaa liki kokonaan Turun kaupunki.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tutkintapyynnön teki marraskuussa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Rikosepäily koskee Arkean työnantajaliiton vaihtamiseen liittyviä tapahtumia.

Arkeassa on noudatettu Avaintyönantajat Avaintan työehtosopimusta, mutta yhtiö päätti siirtyä Matkailu- ja ravintolapalvelut Maran ja Kiinteistötyönantajat Kitan työehtosopimuksiin.

JHL:n mukaan päätökset liiton vaihtamisesta tehtiin syksyllä ennen kuin asiaa koskeneet yt-neuvottelut olivat alkaneet.

”Asia ei ole oikeudellisesti selvimmästä päästä.”

JHL katsoo, että työnantajaliiton vaihtamisella on sellaisia henkilöstövaikutuksia, joista olisi lain mukaan pitänyt sopia yt-prosessilla.

Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi totesi aiemmin STT:lle, että työnantaja voi päättää järjestäytymisestään itsenäisesti ilman yt-neuvotteluita.

– Asia ei ole oikeudellisesti selvimmästä päästä, sanoo puolestaan tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kaarle Lönnroth STT:lle.

Lönnrothin mukaan tutkinta aloitettiin viime viikolla ja se on tarkoitus saada nopeasti valmiiksi jo tammikuussa.

Tutkinnassa ei ole vielä Lönnrothin mukaan selvitetty, kuka tai ketkä Arkeassa päätöksenteosta vastaavat ovat rikosepäilyn kohteena. Yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta voidaan tuomita sakkoa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE