Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Poliisi epäilee miestä useista ahdisteluista Helsingissä – nuorin uhri 11, vanhin 83

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Helsingin poliisi epäilee 39-vuotiasta miestä useiden naisten ahdistelusta. Epäiltyjen rikosten uhreiksi joutuneista nuorin on ollut 11-vuotias ja vanhin 83-vuotias. Suurin osa naisista on poliisin mukaan iäkkäitä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Miestä epäillään useista pakottamisista seksuaaliseen tekoon, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikosten uhreja on poliisin tietojen mukaan yhteensä kahdeksan.

Rikosten epäillään tapahtuneen Suurmetsän ja Jakomäen alueella joulukuun 2021 ja toukokuun 2022 välisenä aikana.

Poliisi kertoo saaneensa uhreilta hyvät tuntomerkit epäillystä. Miehen jäljille johtaneet tutkimukset olivat poliisin mukaan poikkeuksellisen laajat.

-  Tällaisten rikosten selvittäminen on pitkäjänteistä työtä. Jutun tutkiminen vaati työntekijöiltä joustamista ja lukuisia työtunteja. Tämäntyyppiset tapaukset aiheuttavat ymmärrettävästi alueen asukkaissa turvattomuuden tunnetta ja sen vuoksi tutkintaan on tärkeää satsata, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo poliisin tiedotteessa.

Poliisi sai ensimmäisen kerran ilmoituksen epäillyn toimista joulukuun puolivälissä 2021. Miehen epäillään tuolloin ahdistelleen ja pahoinpidelleen noin 80-vuotiasta naista, jonka hän kohtasi kotitalonsa rappukäytävässä.

Epäilty lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ajoittuu helmikuun alkuun. Tuolloin miehen epäillään ahdistelleen 11-vuotiasta tyttöä koulumatkalla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE