Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

”Poliisi kiirehtii epätoivoisesti kaupunginosasta toiseen” – mielenosoittajat vaihtoivat taktiikkaa Minskissä

Lehtikuva

Valko-Venäjällä mielenosoittajat kokoontuivat sunnuntaina monilukuisina pääkaupunki Minskin kaduille vastustamaan maata johtavaa Aljaksandr Lukashenkaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viikkojen mittaan viranomaiset ovat kovin ottein hajottaneet pääkaupungin keskustaan kerääntyneet mielenosoittajajoukot ja pidättäneet tuhansia protestoijia. Tällä kertaa mielenosoittajat vaihtoivat taktiikkaa ja käynnistivät useita mielenosoituksia eri puolilla kaupunkia. Paikallismedioiden mukaan mielenosoitusjoukkoja oli ainakin 20.

– Isot ihmisjoukot ovat koolla joka kaupunginosassa. Poliisi kiirehtii epätoivoisesti kaupunginosasta toiseen, opposition Nexta Live -kanavalla Telegram-viestisovelluksessa luonnehdittiin.

Joidenkin mediatietojen mukaan poliisi olisi jälleen hajottanut mielenosoittajajoukkoja tainnutuskranaatein ja kyynelkaasulla. Ihmisoikeusjärjestö Viasnan mukaan iltapäivään mennessä pidätettyjä olisi ollut yli 150.

Mielenosoittajat ovat kokoontuneet sunnuntaisin Minskin kaduille elokuun presidentinvaalien jälkeen. Lukashenkan uudelleenvalintaan johtaneita vaaleja pidetään länsimaissa vilpillisinä. Esimerkiksi EU ei tunnusta Lukashenkaa Valko-Venäjän presidentiksi.

Lukashenka ilmoitti perjantaina eroavansa sen jälkeen kun maassa on hyväksytty uusi perustuslaki. Hän ei kuitenkaan maininnut, milloin uusi perustuslaki voisi tulla voimaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE