Kotimaa

Poliisi löysi vanhoja sotilasräjähteitä rivitaloasunnosta Varkaudessa

Varkaudessa poliisi ja Puolustusvoimat ovat eristäneet rivitaloasunnon räjähde-operaation vuoksi, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Komisario Arto Vännisen mukaan poliisi ja Puolustusvoimat ovat olleet paikalla aamusta lähtien ja toiminnan arvellaan vielä jatkuvan myöhään.

Räjähteitä löydettiin perjantai-iltana Könönpellossa sijaitsevasta rivitaloasunnosta. Alue sijaitsee Varkauden kaupungin taajamassa Joensuun suuntaan.

Vännisen mukaan poliisi oli mennyt tuolloin asuntoon muun poliisitehtävän vuoksi, josta poliisi ei kerro enempää. Poliisipartio oli havainnut asunnossa esillä olleen räjähteen. Asunto eristettiin ja poliisi pyysi Puolustusvoimilta virka-apua asunnon tarkastamiseen. Asunnossa asuneesta tai asuneista poliisi ei tässä vaiheessa kerro lisätietoja.

Poliisi ja Puolustusvoimien räjähdeasiantuntijat aloittivat asunnon tarkastuksen lauantaina aamupäivällä. Tarkastuksessa löydettiin sotilasräjähteitä ja vähäinen määrä siviiliräjähteitä. Sotilasräjähteet poliisin mukaan vanhoja ammuksia.

Poliisi ja Puolustusvoimat ovat eristäneet työskentelyssä tarvitsemansa alueen, mutta poliisin mukaan siirrosta ei aiheudu vaaraa alueella oleville.

– Puolustusvoimien miehet ovat todenneet, että räjähteet ovat siirtokelpoisia, Vänninen sanoo.

Poliisin mukaan operaatio on herättänyt jonkin verran mielenkiintoa.

Vännisen mukaan poliisi tutkii tapausta ampuma-aserikoksena ja räjähderikoksena.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää lauantaina tai kun räjähteiden siirto on saatu päätökseen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat