Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Poliisimies sai vankeustuomion lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Oulun käräjäoikeus tuomitsi torstaina Oulun poliisilaitoksella työskennelleen poliisimiehen kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Rikokset tapahtuivat vuosina 2004–2006, jolloin mies oli nelikymppinen ja uhri 8–10-vuotias. Tuomion mukaan mies oli muun muassa useilla eri kerroilla nuollut uhrin sukupuolielintä sekä liu’uttanut penistään uhrin sukupuolielimen päällä siemensyöksyyn asti.

Uhri teki asiassa rikosilmoituksen alkuvuodesta. Mies myönsi teot osin, mutta katsoi syyllistyneensä vain perusmuotoiseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Käräjäoikeus määräsi miehen myös menettämään virkansa. Oulun poliisilaitos oli jo aiemmin pidättänyt hänet virasta rikosepäilyn takia.

Uhrin yksityisyyden suojelemiseksi STT ei kerro miehen nimeä tai paikkakuntaa, jolla rikokset tapahtuivat. Oikeuden mukaan rikos oli omiaan aiheuttamaan uhrille erityistä vahinkoa tämän tekijää kohtaan tunteman erityisen luottamuksen tai muuten tekijästä erityisen riippuvaisen asemansa vuoksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE