Talous

Pörssi syöksyi Yhdysvalloissa ja Aasiassa – sijoittajat pelkäävät korkotason nousua

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Valkoinen talo painottaa, että Yhdysvaltojen talous on vakaalla pohjalla, vaikka markkinat voivatkin lyhyellä aikavälillä heilahdella, kertoo muun muassa CNN. Uutistoimisto AFP:n mukaan Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders lisäksi sanoo, että Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump keskittyy talouden pitkäaikaisiin perusteisiin, jotka ovat pysyneet poikkeuksellisen korkealla.

Sanders lainasi presidenttiä sanomalla, että Yhdysvaltojen talouskasvu on vahvistunut, työttömyys on historiallisen alhaalla ja amerikkalaisten palkat nousevat.

– Presidentin veroleikkaukset ja sääntelyn muutokset parantavat entisestään Yhdysvaltojen taloutta ja lisäävät amerikkalaisten menestystä, Sanders sanoi.

Aiemmin maanantaina Valkoisesta talosta sanottiin CNBC-talouskanavalle, että kurssien lasku on aina huolenaihe.
Trump on toistuvasti presidenttikautensa aikana sanonut, että nousevat pörssikurssit ovat todiste hänen hallintonsa menestyksestä.

Yhdysvalloissa osakekurssit laskivat maanantaina rajusti. New Yorkin pörssin keskeinen Dow Jones -indeksi oli laskenut kaupankäynnin päätteeksi 4,6 prosenttia eli yli 1 100 pistettä. Iltapäivällä paikallista aikaa indeksi syöksyi nopeasti alle 24 000 pisteen, mutta toipui hieman pohjakosketuksesta.

Tiistaina Yhdysvaltojen pörssisyöksyn jälkimainingeissa myös Tokion pörssissä osakkeet lähtivät laskuun. Tokion pörssin pääindeksi Nikkei 225 oli kaupankäynnin alussa pudonnut 4,16 prosentilla ja Topix-indeksi oli reilut 3,90 prosenttia pakkasella.

Dow Jones -indeksin pudotus oli rajuin sitten vuoden 2011.

Dow Jones -indeksin pudotus oli rajuin sitten vuoden 2011. Pudotuksen jälkeen alkuvuoden kurssinousut on pyyhitty pois.
Myös muut indeksit kuten S&P ja teknologiapainotteinen Nasdaq ovat olleet kovassa pudotuksessa. S&P laski 4,1 prosenttia ja Nasdaq 3,8.

Kyseessä oli jo toinen hyvin mollivoittoinen päivä Yhdysvalloissa, sillä myös perjantaina osakekurssit tulivat alas kehnon viikon jäljiltä.

Osakkeiden arvon katsotaan laskevan, koska sijoittajat pelkäävät korkotason nousua. Taustalla ovat vahvat talousluvut ja inflaation kiihtyminen. Sijoittajien katsotaan kotiuttavan voittojaan ennätysarvokkaiksi kohonneista osakkeistaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat