Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Pörssien toinen neljännes päättyi laskussa Yhdysvalloissa

AFP / LEHTIKUVA / MICHAEL M. SANTIAGO

Vuoden toinen neljännes päätettiin torstaina Yhdysvaltain pörsseissä laskussa. Keskeiset pörssi-indeksit Dow Jones ja S&P 500 laskivat hieman alle prosentin. Teknologiapainotteinen Nasdaq laski 1,3 prosenttia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Laaja-alainen S&P 500 kyykkäsi alkuvuoden aikana yli 20 prosenttia, mikä on indeksin suurin ensimmäisen vuosipuoliskon pudotus sitten vuoden 1970.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan vuonna 1970 kahden ensimmäisen neljänneksen pudotus oli yhteensä 21 prosenttia, mutta vuoden loppupuolikas päätyi 27 prosenttia plussalle.

S&P 500 -indeksin 65-vuotisessa historiassa lasku on jatkunut loppuvuoden noin puolissa tapauksista, joissa alkuvuosikin on päättynyt miinukselle, kertoo Bloombergin haastattelema S&P Dow Jonesin indeksisijoitusten strategiajohtaja Anu Ganti.

-  Aiemman perusteella on todella vaikeaa tietää tai ennakoida, mitä tulee tapahtumaan, hän sanoi.

Teknopörssi Nasdaq putosi alkuvuodesta noin 30 prosenttia ja 30 suurimman pörssiyrityksen suoriutumista seuraava Dow Jones yli 15 prosenttia.

Pörssejä ovat painaneet alas huolet talouskehityksestä ja kiihtyneestä inflaatiosta. Yhdysvaltojen keskuspankki Fed on käyttänyt viime aikoja kovia keinoja inflaation hillitsemiseksi. Keskuspankki nosti toissa viikolla ohjauskorkoa kerralla 0,75 prosenttiyksikköä. Tämä oli jo kolmas korotus tänä vuonna.

Talouslehti Wall Street Journalin kesäkuussa haastattelemien ekonomistien mukaan todennäköisyys talouden taantumalle seuraavan vuoden sisällä on 44 prosenttia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE