Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Talous

Pörssit kipusivat Evergranden maksukyvyn kysymysmerkeistä huolimatta

LEHTIKUVA / AFP / HECTOR RETAMAL

Euroopassa ja Yhdysvalloissa pörssipäivä kulki positiivisessa vireessä huolimatta jättimäisen kiinalaisyhtiön Evergranden erääntyvistä koroista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Markkinoilla näytti voimistuvan tunnelma, että Kiinan toiseksi suurin kiinteistöyhtiö ei ajautuisi maksukyvyttömyyteen, vaikka yhtiö ei itse ollut torstai-iltaan mennessä kommentoinut reilun 71 miljoonan euron suuruisen ulkomaan joukkovelkakirjalainan korkomaksun kohtaloa. Yhtiön perustaja Xu Jiayin oli Kiinan valtionmedian mukaan keskiviikkoiltana komentanut työntekijöitään jatkamaan rakentamista ja kiinteistöjen toimittamista tilaajille.

Euroopassa pörssien keskeiset indeksit päättivät kaupankäynnin nousussa. Noin prosentin kasvussa oltiin Pariisissa ja Frankfurtissa. Prosentin nousijoiden joukkoon lukeutuivat myös yleiseurooppalainen Euro Stoxx 50 -indeksi sekä Helsingin OMXH-indeksi.

Myös Yhdysvalloissa Wall Streetillä pörssin keskeiset indeksit porhalsivat reilusti yli prosentin kasvussa.

Markkinat ovat olleet tällä viikolla Evergranden taloudellisen tilanteen takia levottomat. New Yorkin pörssissä oli maanantaina heikoin päivä sitten toukokuun.

Pörssien ailahtelu kuitenkin tasaantui sen jälkeen, kun Evergrande ilmoitti keskiviikkona löytäneensä ratkaisun osaan torstaina erääntyvistä joukkovelkakirjalainojen korkomaksuista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE