Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Posti pahoittelee Kansallisarkiston viivästyneitä lähetyksiä – ”Selkeä virhe meiltä”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Posti pahoittelee Kansallisarkiston pakettilähetyksissä esiintyneitä ongelmia. Posti on tunnistanut kaksi vakavaa häiriötilannetta Kansallisarkiston lähetyksissä, jotka molemmat ovat tapahtuneet tänä vuonna. Molemmissa tapauksissa osoitekortti on pudonnut kuljetuksen aikana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  Näistä toinen on julkisuudessa esillä ollut ikävä tapaus, jossa asiakkaan lähettämä lukollinen kuljetuslaatikko toimitettiin Jyväskylästä Helsinkiin. Tämä toimitus Kansallisarkistolle viivästyi merkittävästi, mikä on selkeä virhe meiltä, myöntää Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto kirjallisessa selvityksessä.

Useat mediat ovat kertoneet aiemmin, että lähetys oli kateissa lähes kolme kuukautta. Lähetys oli Kuusiston mukaan kuitenkin koko ajan Postin hallussa turvallisissa tiloissa ja se toimitettiin Kansallisarkistolle viime viikolla.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vaati viime viikolla Postilta selvitystä Kansallisarkiston aineiston katoamisesta sekä postinjakelun laadusta ja luotettavuudesta. Syynä pyyntöön oli Kansallisarkiston päätös luopua Postin kuljetuspalvelujen käytöstä kaukolainoissa aineistojen katoamisen ja vakavien häiriötilanteiden takia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE