Politiikka

Presidentti Niinistö puuttui väittelyyn: ”Puhutaan nyt kaikessa rauhassa selväksi tämä asia”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Porina mahdollisen mittavan kansainvälisen sotaharjoituksen ympärillä jatkui maanantaina. Presidentti Sauli Niinistö keskusteli puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) kanssa tämän esiintuomasta sotaharjoitusaikeesta.

– Meillähän on ollut joskus aina silloin tällöin tapana pitää niin sanottu pääsotaharjoitus, jolla on tarkoitettu lähinnä lähtevän vuosiluokan suuren puoleista harjoitusta. Niitä ei nyt juuri ole ollut, presidentti Niinistö sanoi, kun asiasta kysyttiin Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattisin tapaamisen yhteydessä.

Presidentti Niinistö ei kutsuisi ajatusta suursotaharjoitukseksi.

– Jos tällaista pääsotaharjoitusta nimenomaan vapautuvalle asevelvollisjoukolle suunnitellaan, niin on niitä nyt ennenkin ollut, Niinistö sanoi.

Presidentti Niinistö totesi puolustusvaliokunnan ja eduskunnan hyväksyneen selonteon, jossa todetaan, että Suomi tiivistää harjoittelutoimintaansa. Yksi elementti siinä on avun vastaanottamisen harjoittelu.

Presidentti korosti rauhallista etenemistä.

– Puhutaan nyt kaikessa rauhassa ensin selväksi tämä asia, myöskin eduskunnan valiokuntien kanssa, jolloin varmasti löydetään sellainen yhteinen ajattelu siitä, mitä kannattaa tehdä, Niinistö sanoi.

Lähtökohtaisesti hän suhtautuu myönteisesti harjoitustoiminnan kehittämiseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat