Politiikka

Ps-parahdus: ”Onko tässä nyt jotain, jota ei haluta tunnustaa?”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Puhemiesneuvosto on käsitellyt perussuomalaisten aiemmin syksyllä jättämän keskustelualoitteen sisäisestä turvallisuudesta ja päättänyt, ettei aiheesta käydä ajankohtaiskeskustelua.

Tarkoitus oli perussuomalaisten mukaan keskustella ainakin kohonneesta terrorismin uhasta Turun iskun jälkeen sekä siitä, miten hallitus ja virkavalta voi varautua paremmin tilanteeseen.

– Pitkin Eurooppaa erilaisista iskuista on tullut valitettavasti arkipäivää vuoden 2015 laittoman siirtolaisaallon myötä. Suomi ei ole poikkeus. On hyvin ongelmallista, ettei tästä ongelmasta haluta edes keskustella, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee.

Eduskuntaryhmä huomauttaa, että tähän mennessä keskustelu on ollut suljettua, kuten 6.9. järjestetty puoluejohtajien, ministereiden ja poliisivoimien tapaaminen.

– Onko tässä nyt jotain, jota ei haluta tunnustaa? Kenties se, että terroriuhka johtuu vastuuttomasta turvapaikkapolitiikasta, kun tuhansia laittomia henkilöitä katoaa maahan, kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.) kysyy.

– Avointa keskustelua pitää kyllä käydä siitä, kuinka paljon ilmaisia palveluita voimme antaa laittomasti täällä oleskeleville, mutta sisäinen turvallisuus ei kiinnosta hallitusta edes Turun tapahtumien jälkeen! Raatikainen sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat