Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Punkstoo-tili poiki rikosilmoituksen – ”Olemme mielestämme pystyneet yksilöimään henkilön”

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Punk-yhtye Pää kiin solisti Teemu Bergman on tehnyt rikosilmoituksen Punkstoo-tilin julkaisusta. Asianajaja Hannu Kaitaluoma sanoo, että rikosilmoitus törkeästä kunnianloukkauksesta on jätetty eilen Helsingin poliisille.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  Se koskee yhtä julkaisua, mutta en sen tarkemmin voi kommentoida. Olen joutunut liittämään siihen salassa pidettäviä asiakirjoja, niin en tämän tarkemmin pysty puhumaan asiasta, Kaitaluoma sanoo STT:lle.

Rikosilmoituksesta kertoi eilen Ilta-Sanomat.

Aiemmin heinäkuussa Instagram-tili Punkstoo alkoi julkaista anonyymejä kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta punk-piireissä. Bergman julkaisi pian Facebookissa, että bändi on perunut tulevat esiintymisensä. Samalla hän pahoitteli huonoa käytöstään, mutta kiisti häntä kohtaan esitetyt väitteet rikoksista.

Kaitaluoma sanoo, että nyt tehty rikosilmoitus ei kohdistu yleisesti tiliin, vaan yhteen julkaisuun ja tiettyyn henkilöön.

–  Olemme mielestämme pystyneet yksilöimään henkilön.

Kaitaluoman mukaan ensi viikolla on tarkoitus jättää toinen rikosilmoitus, joka koskee toista Punkstoo-tilin julkaisua.

Punkstoo-tili on sittemmin tyhjennetty. Ylläpitäjä on kirjoittanut, että tili täytti tavoitteensa herätettyään keskustelun punk-kulttuurin ongelmista.

–  Kiitos rohkeille uhreille, jotka ovat antaneet julkaista kokemuksiaan. Kiitos teille, jotka olette osoittaneet tukenne. Vaikka tämä tili poistuu, keskustelu aiheesta ei saa päättyä, julkaisussa sanotaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE