Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Puolukkapulla, hölskytyskurkkuja, karitsanmakkaraa – Tässä Suomen 100-vuotisjuhlien menu

Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan juhlavuoden 2017 aikana Suomen ulkomaanedustustoissa. Kaikissa ruokalajeissa on mukana Suomen puhdas luonto ja sen antimet villiruoasta viljaan.

Suunnittelussa on huomioitu maamme pitkä ruoka- ja juomakulttuuri ja suomalaiset maut. Menun ovat suunnitelleet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas.

Menu julkistetaan 24.8.2016 suurlähettiläskokouksen yhteydessä MTK:n tarjoamalla lounaalla. Sen valmistavat Suoman ulkomaanedustustojen kokit, jotka ovat viikon ajan kurssilla Helsingissä.

– Juhlamenu on suunniteltu siten, että se voidaan toteuttaa eri kulttuuriympäristöissä ja eri maissa, joissa raaka-aineiden saatavuus voi olla vaihtelevaa, sanoo Arto Rastas.

Suomi 100 -juhlamenu saa ihmiset syömään yhdessä ja vie suomalaista ruoka- ja juomakulttuurisanomaa myös maailmalle.

Suomi 100 -menu sisältää alkupalat, jotka nautitaan siman kera. Alkuruoan lohi on graavattu ja sen jälkeen aromisoitu tervapastilleista valmistetulla emulsiolla. Kalan kera on vihreää perunasalaattia, hölskytyskurkkuja ja punajuurisosetta. Pääruoan raaka-aineina ovat karitsan ulkofilee, kauralla täytetty kaalikääryle sekä männynkerkällä maustettu karitsanmakkara. Tumma maustepippurikastike viimeistelee kokonaisuuden.

MTK ja Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö ovat jo vuoden ajan koonneet toimijoita yhteen yhteisen Suomi 100 -juhlavuoteen kuuluvan #syödäänyhdessä -hankkeen taakse.

Lisää aiheesta

Ulkoministeriö on mukana ja vie ruoka- ja juomakulttuurin sanomaa ruokadiplomatian keinoin eteenpäin

Suomi 100 -menu on ulkoministeriön tiedotteen mukaan helposti muunneltavissa eri tilaisuuksiin. Ruoat voi tarjoilla niin kotioloissa kuin isoissa edustustilaisuuksissakin. Menun ruokalajien valmistuksesta tehdyt opetusvideot sisältävät myös reseptit.

Katso kuvia ruoista tästä

Suomi 100 -menu

  • Suomalaiset suupalat: Riimisuolattua naudanfileetä, tyrnihilloa; Metsäsienisalaattia ruissipsillä; Piparjuurimoussea ja savustettua muikkua, kirjolohenmätiä; Puolukkapulla
  • Tervamarinoitua lohta, tillikurkkuja ja vihreää perunasalaattia
  • Karitsan ulkofileetä, kauralla täytetty kaalikääryle, lammasmakkaraa ja maustepippurikastiketta
  • Britakakku

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE