Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Putinista pidätysmääräys – nyt tuli Venäjän vastareaktio

AFP / LEHTIKUVA / MARTIJN BEEKMAN
Kuvassa Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) rakennus Haagissa.

Venäjän viranomaiset kertoivat maanantaina aloittaneensa esitutkinnan Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) syyttäjän Karim Khanin ja useiden muiden ICC:n tuomarien toiminnasta. Tuomioistuin antoi perjantaina pidätysmääräyksen Venäjän presidentistä Vladimir Putinista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pidätysmääräyksen syynä oli ukrainalaisten lasten laiton siirtäminen Venäjän miehittämiltä Ukrainan alueilta Venäjälle, mikä on sotarikos. Putinin lisäksi pidätysmääräys annettiin perjantaina Venäjän lapsiasiavaltuutetusta Marija Lvova-Belovasta.

Khaniin kohdistuvat epäilyt koskevat venäläisviranomaisten mukaan ”rikossyytteiden nostamista viattomaksi tiedettyä henkilöä kohtaan sekä hyökkäyksen valmistelusta sellaista henkilöä kohtaan, joka nauttii kansainvälistä suojelua”.

Hollannin Haagissa sijaitseva ICC käsittelee sellaisia sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan, joita maat itse eivät voi tai halua käsitellä.

Venäjä ei ole ICC:n jäsen eikä tunnusta tuomioistuimen toimivaltaa. Venäjä kommentoi taannoin, että pidätysmääräys on merkityksetön. Maan entinen presidentti Dmitri Medvedev vertasi sitä vessapaperiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE