Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Ranskan ympäriajossa sensaatiomainen käänne – ”Tämä on uskomatonta”

Lehtikuva

Slovenialainen Tadej Pogacar käytännössä sinetöi nuoren uransa toistaiseksi huimimman voiton, kun hän nousi maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon viimeistä edellisenä päivänä legendaarisen kilpailun kärkeen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pogacar, 21, voitti 36 kilometrin aika-ajoetapilla maanmiehensä Primoz Roglicin lähes kahdella minuutilla ja nousi kokonaiskisan johtoon.

Roglic lähti päivään 57 sekunnin etumatkan turvin Pogacariin, mutta aika-ajossa Pogacar polki kuin hurmiossa. Hän ajoi reitin minuutin ja 21 sekuntia nopeammin kuin kukaan muu, ja kun viimeisenä matkaan lähtenyt Roglic tuli uupuneena maaliin, Pogacar tajusi mitä oikein tuli tehtyä: hän voittaa maantiepyöräilyn kuninkuuskilpailun.

– Unelmani oli vain olla mukana. Tämä on uskomatonta, ympäriajon nuorimpana sitten 19-vuotiaan Henri Cornet’n ja vuoden 1904 voittanut Pogacar sopersi.

Pogacar kruunataan voittajaksi, mikäli mitään katastrofia ei satu, sunnuntaina Pariisissa ympäriajon päättyessä Champs Elysees’lle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE