Uutiset
23.6.2016 18:07 ・ Päivitetty: 23.6.2016 18:07
”Raportti tulee tarpeeseen” – SDP:n Huovinen etsii Euroopan neuvostolle parhaita käytäntöjä kotouttamiseen
Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varajäsen, kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.) on saanut tehtäväkseen selvittää, miten pakolaisia kotoutetaan eri maissa ja mitä opittavaa Euroopan mailla olisi toisiltaan.
Huovinen nimitettiin torstaina parlamentaarisen yleiskokouksen raportoijaksi aiheenaan ”Integration of refugees in times of critical pressure: learning from recent experience and examples of best practice”.
Yleiskokous pitää raportin laatimista aiheellisena, sillä Eurooppaan tulevat suuret pakolaismäärät pitäisi pystyä nopeasti kotouttamaan yhteiskunnan aktiivisiksi toimijoiksi ja integroimaan uuteen kotimaahansa.
Huovinen selvittää raportissaan Euroopan neuvoston jäsenmaiden parhaita kotouttamiskäytäntöjä, jotka voivat toimia esimerkkinä muille.
– Eurooppa on kohdannut suurimman pakolaiskriisin sitten toisen maailmansodan. Olemme yhteisesti hyvin haastavan tilanteen edessä. Olisi tärkeää saada hyvät kotouttamiskäytännöt käyttöön mahdollisimman nopeasti. Siksi uskon, että raportti tulee tarpeeseen ja oikea-aikaisesti. Olen aiheesta innostunut, ja toivon, että myös Suomessa saamme raportin tuloksista uutta tietoa ja toimivia käytäntöjä kotouttamiseen, Huovinen sanoo.
Olisi tärkeää saada hyvät kotouttamiskäytännöt käyttöön mahdollisimman nopeasti.
Raportin on määrä valmistua ensi kevään aikana ja alustavan suunnitelman mukaan se käsitellään yleiskokouksen huhtikuun istunnossa 2017.
Lisää aiheesta
Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö.
Jäsenmaiden kansanedustajista koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksia, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioista. Parlamentaariseen yleiskokoukseen osallistuu jäsenet ja varajäsenet yhteen laskien yli 700 kansanedustajaa eri maista.
Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous on koolla Strasbourgissa 20.–24. kesäkuuta.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.