Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Ravintola-alalta vetoomus rokottamattomille: “Asettukaa yrittäjien ja työntekijöiden asemaan”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Työnantajajärjestö MaRan mukaan koronapassi on toiminut sen jäsenyrityksissä alkukankeuden jälkeen hyvin.

Demokraatti

Demokraatti

– Se on ollut jäsenyrityksillemme ja niiden työntekijöille elämänlanka rajoitusten kiristyessä. Ylivoimainen enemmistö asiakkaista on suhtautunut koronapassiin hyväksyvästi ja pitänyt sitä omaa turvallisuuttaan ja jäsenyritystemme palvelujen käyttöä lisäävänä tekijänä, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa tiedotteessa.

Monet suomalaiset lähtevät joululoman viettoon sellaisiin maakuntiin, joissa ei ole voimassa leviämisalueen rajoituksia. MaRa suosittelee, että sen näissä maakunnissa olevat ravintola- ja tapahtuma-alan jäsenyritykset ottaisivat käyttöön koronapassin niin kuin se on tällä hetkellä käytössä leviämisalueen maakunnissa.

Rajoitukset eivät ole voimassa Pohjois-Karjalan, Kainuun, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Lapin maakunnassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriä ja Rovaniemeä lukuun ottamatta.

Lappi toivoo, että vielä rokottamattomat kansalaiset asettuisivat alan yrittäjien ja työntekijöiden asemaan.

– Jos rokotuskattavuus ei nouse ja erilaisia virusvariantteja ilmaantuu, epävarmuus ja rajoitukset voivat jatkua vielä useita kuukausia eteenpäin. Vetoan kaikkiin kansalaisiin rokotteiden ottamisen puolesta.

Sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet ovat esittäneet julkisuudessa, että hätäjarrumekanismin käyttöönoton edellytykset ovat käsillä. MaRan mukaan olisi vakava isku matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan jäsenyrityksille ja niiden työntekijöille, jos rajoituksista ei pääsisi eroon koronapassilla.

Lisää aiheesta

MaRan mukaan ravintola- ja tapahtuma-alan jäsenyrityksille ja niiden työntekijöille on ensiarvoisen tärkeää, että valtioneuvosto tai aluehallintovirastot eivät aseta sellaisia rajoituksia, joista ei voi vapautua koronapassin avulla.

– Monet yrittäjät ovat koronapandemian ja rajoitustoimien jälkeen heikossa hapessa niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Asiakastilojen sulkeminen, vielä tiukemmat matkustusrajoitukset ja ravintolatoiminnan rajoittaminen nykyistä enemmän olisi niiden kannalta julmaa, Lappi toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE