Ulkomaat

Republikaanilähde CNN:lle: Valkoinen talo halvaantunut – myös Trumpin neuvonantajan asema puhuttaa

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Donald Trumpia vastustettiin valkoisen talon edustalla.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Donald Trumpia vastustettiin valkoisen talon edustalla.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Donald Trumpia vastustettiin valkoisen talon edustalla.

Yhdysvaltain poliittista tilannetta CNN:lle kommentoineen republikaanilähteen mukaan Valkoinen talo on halvaantunut.

Korkea-arvoinen republikaanilähde kommentoi asiaa uutiskanavalle ennen kuin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lähti Washingtonista kohti Pariisia myöhään keskiviikkona paikallista aikaa.

Toinen lähde kuvaili tilannetta sanomalla, että jälleen yksi viikko on valunut hukkaan lainsäädännön suhteen. Virkamieslähteen mukaan viimeisimmät Venäjä-käänteet ovat vaikeuttaneet jo entuudestaan uhattuna ollutta Trumpin ja republikaanien agendaa.

Jared Kusherin turvallisuusluokitus herättää keskustelua.

Myös Trumpin neuvonantajan ja vävyn Jared Kusherin turvallisuusluokitus herättää keskustelua Yhdysvalloissa. Presidentti Barack Obaman hallinnossa etiikkapäällikkönä toimineen Norm Eisenin mukaan Kushnerin turvallisuusluokitus pitäisi arvioida uudelleen.

Asiaa Guardianille kommentoineen Eisenin mukaan turvallisuusluokituksen uudelleen arviointi olisi tarpeen sen jälkeen, kun kävi ilmi, että myös Kushner osallistui tapaamiseen venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan kanssa.

– Kun otetaan huomioon tapaamisen luonne, heikentää se uskottavuutta sen suhteen, että hän (Kushner) alun perin vain unohti mainita tapaamisen täyttäessään papereita, Eisen sanoo lisäten, että tämän myötä voidaan pohtia, antoiko Kushner väärän lausunnon.

Kushner ei alun perin ilmoittanut tapaamisestaan Veselnitskajan kanssa täyttäessään turvallisuusluokitushakemusta. Hän lisäsi täydentävän lomakkeen hakemukseen myöhemmin.

Kushner tapasi asianajajan yhdessä Trumpin pojan Donald Trump Jr:n sekä Trumpin kampanjapäällikkönä tuolloin toimineen Paul Manafortin kanssa. Asianajajalla luvattiin olevan demokraattien presidenttiehdokkaana ollutta Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

Demokraatit ovat jo aiemmin nostaneet turvallisuusluokituksen esille.

Demokraatit ovat jo aiemmin nostaneet esille Kushnerin turvallisuusluokituksen. Esimerkiksi kesäkuussa edustajainhuoneen valvontakomitean demokraatit ilmaisivat huolensa asiasta kansliapäällikkö Reince Priebusille osoitetussa kirjeessä.

Demokraatit ihmettelivät, miksi Valkoinen talo ei jäädyttänyt Kushnerin sekä Trumpin ex-turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin turvallisuusluokituksia sen jälkeen, kun kaksikon Venäjä-yhteyksistä heräsi kysymyksiä.

– Kun on olemassa uskottavia väitteitä, ettei työntekijä ole soveltuva käsittelemään salaiseksi luokiteltuja tietoja, pitäisi turvaluokitus jäädyttää tutkinnan ajaksi, kirjeessä sanottiin.

Venäjä-kytköksillä viitattiin Kushnerin ja helmikuussa eronneen Flynnin yhteyksiin Venäjän suurlähettilään kanssa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat