Politiikka

Rinne SDP:n kannatusnoususta: ”Hallituksen eriarvoistava politiikka on avautunut ihmisille”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne uskoo puolueen kohonneen kannatuksen liittyvän Juha Sipilän (kesk.) hallituksen oikeistolaiseen politiikkaan.

– Näyttää siltä, että hallituksen eriarvoistava ja epäoikeudenmukainen politiikka on avautunut ihmisille ja myös se, että sille on olemassa sosialidemokraattien tarjoama vaihtoehto, Rinne sanoo.

Yksittäisistä kysymyksistä taustalla on Rinteen mukaan erityisesti hallituksen aikaansaama sote-sekasotku. Rinteen mukaan ihmisille alkaa hahmottua se, että hallituksen ajama markkinamalli tuhoaisi suomalaiset sosiaali- ja terveyspalvelut.

– Se synnyttää tilanteen, jossa kaikki eivät enää saakaan palveluita, vaan siihen alkaa vaikuttaa se paljonko on tuloja. Luulen, että tämä on nyt hätkähdyttänyt ihmisiä. He ymmärtävät, että tässäkin asiassa on selkeä sosialidemokraattinen vaihtoehto, joka rakentuu sen varaan, että kaikille ihmisille taataan hyvät julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut.

Se on vaatinut paljon töitä eduskunnassa ja koko puolueorganisaatiossa.

Ylen perjantaina aamulla julkaistussa gallupissa SDP oli kasvattanut kannatustaan 1,3 prosenttiyksikköä edelliseen mittaukseen nähden ja oli selkeästi toiseksi suurin puolue. Rinteen mukaan luottamuksen kasvattamiseksi on tehty paljon töitä.

– Kiva, että luottamus lisääntyy. Se on vaatinut paljon töitä eduskunnassa ja koko puolueorganisaatiossa. Nöyränä pitää ottaa tämä kannatuksen kasvu ja tehdä joka päivä töitä sen eteen, että kannatus vahvistuu.

Rinteen mukaan myös presidenttiehdokas Tuula Haataisen (sd.) kampanja alkaa vaikuttaa puolueen kannatukseen myönteisesti.

– Meidän kentällä näyttää, että Tuulan kampanja on ottanut vauhtia. Siellä on paljon innokkaita ihmisiä myöskin sosiaalisessa mediassa tekemässä töitä. Luulen, että myöskin se pöhinä kasvattaa puolueen suosiota.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat