Politiikka

Rinne Ylelle EK:n ratkaisusta: ”Jos olisin pääministeri, olisin jo kutsunut työmarkkinakeskusjärjestöt samaan pöytään”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaati  Yle Tv 1:n Ykkösaamussa pääministeri Juha Sipilää (kesk.) puuttumaan EK:n keskusjärjestösopimusten irtisanomisesta käynnistyneeseen työmarkkinakriisiin. Rinne näki EK:n ratkaisun jatkumona keskusjärjestön pitkäaikaiselle tavoitteelle, jossa sopiminen tapahtuisi paikallisella tasolla jopa ohi liittotason.

– Nyt kuljetaan kohti sellaista yhteiskuntaa, jossa on iso riski jakautumiselle ja työmarkkinahäiriöille. Minusta on hölmöä, että EK heitti roskakoriin yhden välineen tilanteen hallinnassa.

– Jos olisin pääministeri, olisin jo kutsunut työmarkkinakeskusjärjestöt samaan pöytään miettimään miten suomalaista yhteiskuntaa kehitetään sopimalla, Rinne sanoi.

EK:n päätös vaarantaa Rinteen mukaan Suomessa käynnistyneen orastavan talouskasvun.

Ohjelmassa nostettiin esiin myös eduskunnan tarkastusvaliokunnan Finavia-mietintö ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin asema. Rinne piti hyvänä valiokunnan esitystä riskienhallintasäännösten luomisesta valtionyhtiöille.

SDP käsittelee Rinteen mukaan Bernerin poliittisen vastuun kysymystä tulevana keskiviikkona, kun asia on esillä eduskunnassa.

– Pitää miettiä ilman muuta millä tavalla poliittinen vastuu toteutuu ja miten vahinko kansalaisille saadaan korjattua, Rinne sanoi.

Hän uskoi, että SDP on saamassa ehdokaslistansa täyteen kevään kuntavaaleihin.

– Kansalaiset tulevat kuntavaaleissa näyttämään, että hallituksen suunta ei ole se suunta mihin Suomea pitää viedä. Nyt on hallituksella harkinnan paikka, että suuntaa muutetaan.

Rinne vastasi Ykkösaamussa myös yleisökysymykseen, jossa perättiin kantaa samaa sukupuolta olevien vihkimiseen kirkossa.

– En näe syytä miksei kirkossakin voisi vihkiä, mutta se on yksinomaan kirkon oma asia, Rinne sanoi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat