Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Rinteen hallitus näyttää nyt, mistä se on tehty”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen sanoo budjetista, että sen toimet ovat kestäviä ja oikeudenmukaisia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Rinteen hallitus näyttää nyt, mistä se on tehty: työstä ja kasvusta, ekologisesti kestävästä kehityksestä ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. SDP:n mielestä nämä eivät ole vastakkaisia asioita, vaan toisiaan tukevia”, sanoo valtiovarainvaliokunnan jäsen Piirainen tiedotteessaan.

”Suomalaiset äänestivät huhtikuun eduskuntavaaleissa muutoksen puolesta. Kansalaisten viesti oli vahva ja selkeä: Nyt on aika rakentaa oikeudenmukaisempaa, inhimillisempää ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.”

Hallitus esitteli tänään talousarvioesityksensä vuodelle 2020. Maatalouden sektorilla elintarvikeviennin edistämiseen ehdotetaan lisäpanostuksia, listaa Piirainen.

”Vuonna 2020 tehtävien maatalouden uusien luomusitoumusten rahoitukseen ehdotetaan lisäpanostuksia sekä ympäristö- ja luonnonhaittakorvauksiin osoitetaan kertaluonteisesti merkittävät panostukset”, listaa Piirainen tyytyväisenä.

Piirainen on myös maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen sekä valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston jäsen.

”Kertaluonteisesti osoitetaan lisäksi rahoitusta maatalouden biokaasu- ja lannankäsittelyinvestointeihin, harvaanasutun maaseudun kehittämiseen ja kestävän ruokajärjestelmän toteuttamiseen ja ruokahävikin torjuntaan.

”Maatilatalouden kehittämisrahastoa lisäpääomitetaan kertaluontoisesti. Lisäksi osoitetaan kertaluontoisia panostuksia vesiensuojelun tehostamisohjelmaan vuonna 2020 ja ravinteiden kierrätyksen kärkihankkeeseen.”

”Hallitusohjelman mukaisesti budjetissa ehdotetaan turvattavaksi Välitä viljelijästä -toimintamallin jatkaminen. Mallin tavoitteena on ennaltaehkäistä viljelijöiden uupumista. Maatalouslomituksen ICT-järjestelmän uudistamiseen ehdotetaan kertaluonteista lisäpanostusta vuodelle 2020, ovat tärkeitä ja ajankohtaisia toimia Suomen pitämiseksi elintarvikeomavaraisena maana.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE