Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”RKP ei voi hyväksyä mallia sellaisenaan” – Henriksson on huolissaan sote-uudistuksen rahoituksesta

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ruotsalainen kansanpuolue RKP haluaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen rahoitusta vielä arvioidaan lausuntokierroksen päättymisen jälkeen, puolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi puoluekokouksessa tänään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Henrikssonin mukaan RKP ei tule hyväksymään sote-esityksen rahoitusta sellaisenaan.

– RKP ei voi hyväksyä mallia, joka monissa maakunnissa johtaisi leikkauksiin terveyden- ja sairaanhoitoon.

Henriksson korosti puheessaan suomalaisten oikeutta terveyden-, sairauden- ja vanhustenhoitoon ja ilmaisi olevansa huolissaan hoidon rahoituksesta.

Uuden sote-esityksen lausuntokierros päättyi eilen.

RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet ehti jo aiemmin tehdä irtioton sotesta. RKP:n valtuustoryhmä Helsingissä julkaisi hiljattain kannanoton, jossa se kertoi vastustavansa sote-uudistuksen rahoitusmallia. Biaudet on Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja mukana valtuustoryhmän yhteisessä kannanotossa.

Anna-Maja Henriksson ennakoi Demokraatille torstaina, että asiasta tullaan keskustelemaan RKP:n puoluekokouksessa.

– Ylipäänsä RKP:hän on jo aikaisemmin sanonut, että tämä rahoitusmalli on sellainen, että meidän pitää katsoa nyt tämä lausuntopalaute ja millä tavalla sen saisi vielä oikeudenmukaisemmaksi. Siinä mielessä olen kyllä huolestunut tästä tilanteesta ja siinä mielessä Eva Biaudet on kyllä oikeilla raiteilla, että tässä on vielä parantamisen varaa, Henriksson kommentoi Demokraatin haastattelussa.

”Meidän on uudistettava työmarkkinoita.”

Sote-esityksen lisäksi Henriksson nosti puheessaan esille paikallisen sopimisen edistämisen. RKP haluaa määräaikaisen paikallisen sopimisen kokeilun koko maahan.

Henrikssonin mukaan laajemmalla paikallisella sopimisella voitaisiin turvata työpaikkoja.

– Meidän on uudistettava työmarkkinoita.

Henriksson totesi, että työmarkkinaosapuolet tekivät yhteistyössä päätöksiä nopeasti jo viime kevään aikana. Hänen mukaansa samanlaista otetta tarvittaisiin paikallisessa sopimisessa.

– Jos työpaikka voidaan turvata laajemmilla mahdollisuuksilla paikalliseen sopimiseen. Mikä on silloin tärkeämpää, työpaikan turvaaminen vai se kuka paikallisesti sopii, Henriksson kysyi puheessaan.

Hänen mukaansa paikallisen sopimisen edistäminen saa Suomessa kannatusta.

RKP järjestää tänä vuonna puoluekokouksensa Vantaalla. Paikalla on edustajista vajaa puolet, loput osallistuvat kokoukseen etänä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE