Ruotsi voitti Suomen salibandyn MM-turnauksessa: “Jäätiin suorille jaloille”

Kuvituskuva.

Salibandymahdit Suomi ja Ruotsi avasivat Prahassa pelattavan miesten MM-turnauksen tiukan tasaisella väännöllä, jossa Suomella oli etsikkoaikansa. Se jäi kuitenkin käyttämättä Ruotsin kiriessä päätöserässä kahden maalin takaa 5–4-voittoon.

DEMOKRAATTI/STT

Voiton myötä Ruotsi on vahvasti kiinni lohkovoitossa, vaikka ottelukierroksia onkin vielä kaksi. Suomi säväytti yli 10 000 katsojan edessä hienolla toisen erän päätöspuolikkaalla, kun Eemeli Salin, Sami Johansson ja Joonas Pylsy maalasivat hieman yli kuuden minuutin sisään. Suomi johti 4–2, ja Ruotsi vaikutti jo helisevän.

Ruotsi hävisi kaksi vuotta sitten Latviassa MM-finaalin Suomelle rankkarikisalla, ja tähän turnaukseen sinikeltaiset julistivat revanssin hakua. Kolmanteen erään Ruotsi tulikin vahvasti, Suomen jäädessä vastaanottajan rooliin. Rasmus Enström ja Alexander Galante Carlström toivat pelin tasoihin, ja ylivoimalla tullut voittomaali oli sitten ruotsimaisen komea: takatolpalla kärkkynyt Emil Johansson tökkäsi ilmasta Enströmin syötön ohi maalivahti Eero Kososen pelikellon näyttäessä 55.07.

Suomi haki vielä tasoitusta kovasti loppusekuntiin saakka, mutta maaliin ei enää palloa saatu.

– Vähän jäätiin kolmannessa erässä suorille jaloille, sitä kautta tuli muutama ylivoima ja vastustaja pääsi taas peliin, päävalmentaja Petteri Nykky totesi tiedotteessa.

– Takaa-ajoasemassa jalkaa kuitenkin taas yllättäen löytyi, eli ei voi kuin valmennus mennä itseensä, kun ei ohjeistanut tarpeeksi hyvin. Meillä on oppimisprosessi käynnissä tämän viikon, ja sunnuntaina päästään pohtimaan tätä, ja maanantaina mennään taas (Tanskaa vastaan), Nykky jatkoi.

Suomi kohtaa alkulohkossa Tanskan jälkeen vielä Norjan tiistaina. Lohkon kaksi parasta etenee suoraan puolivälieriin, samoin kuin kaksi parasta toisesta kärkimaiden lohkosta eli Sveitsin ja isäntämaa Tshekin ryhmästä. Neljästä muusta puolivälieräpaikasta pelaavat näissä kahdessa kärkilohkossa sijoille 3–4 jääneet maat sekä pienempien salibandymaiden lohkoista tulevat neljä joukkuetta.