Ulkomaat

Saako Kuuba presidentin, jonka nimi ei ole Castro? Suosikki tulee nytkin läheltä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Kuubalaiset äänestivät sunnuntaina kansalliskokousvaaleissa. Nyt valittavan kansalliskokouksen on määrä valita huhtikuussa maalle uusi presidentti, joka ensimmäistä kertaa lähes 60 vuoteen ei ole nimeltään Castro.

Presidentti Raul Castro on päättänyt luopua presidentinvirastaan, mutta hän jatkaa vaikutusvaltaisessa asemassa Kuuban kommunistisen puolueen puheenjohtajana. Hänen seuraajakseen arvellaan varapresidentti Miguel Diaz-Canelia.

Canelin voitto ja Castron jatkaminen puolueen johdossa merkitsevät mitä todennäköisimmin, ettei Kuubassa ole odotettavissa äkillisiä muutoksia. Maa on kuitenkin muuttunut vähitellen avoimemmaksi jo ainakin siitä lähtien, kun pitkäaikainen diktaattori Fidel Castro siirsi vallan veljelleen Raulille 2008. Castro kuoli vuonna 2016.

Independent-lehti kertoo, että Kuuban kansalliskokouksessa on 612 jäsentä. Se valitsee keskuudestaan valtiokomitean, johon kuuluvat presidentti, ensimmäinen varapresidentti, viisi muuta varapresidenttiä, sihteeri ja 23 muuta jäsentä.

Kansalliskokouksen tehtäviin kuuluu myös arvioida, ovatko uudet lait perustuslain mukaisia, ja sillä on valta tehdä muutoksia perustuslakiin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 37 Demokraatti
RUOTSIN VALINTA - Melkein kaikki julistautuivat voittajiksi
VILLE RANTA - Rääväkynä ammentaa suomalaisesta ylivarovaisuudesta
SETÄKUISKAAJA - Jenni Karjalainen kertoo, miten setien kanssa tulla toimeen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat