Politiikka

Sähköliitto katkaisi neuvottelut Metsäteollisuuden kanssa peesatakseen Paperiliittoa

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Sähköliitto on katkaissut neuvottelut metsä-alalla työskentelevien sähköasentajien työehtosopimuksista Metsäteollisuuden kanssa.

Neuvottelujen katkeamisesta kertoi Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti STT:lle. Hänen mukaansa Sähköliiton hallitus totesi eilen kokouksessaan neuvottelujen katkenneen.

Väntin mukaan Sähköliitto haluaa näin peesata Paperiliittoa, jonka neuvottelut ovat takkuilleet Metsäteollisuuden kanssa. Eilen osapuolet kuitenkin kertoivat palaavansa neuvottelupöytään. Väntin mukaan Sähköliitto seuraa nyt, miten ne etenevät.

– Yleensä Sähköliiton sopimus on aina tehty sen jälkeen, kun Paperiliitto ja Metsäteollisuus ovat löytäneet toisensa. Meillä on ollut joitakin tapaamisia, joissa on keskusteltu sopimuksen sisällöstä, mutta nyt katsomme, miten siellä niin kutsutulla pääalalla asiat lähtevät etenemään. Olemme toiveikkaita sen suhteen, että ratkaisu löytyy, Väntti sanoi.

Hänen mukaansa Sähköliitto tiedottaa asiasta lisää alkuviikosta.

Iltapäivällä Sähköliitto jatkaa lakon sovittelua Teknologiateollisuuden kanssa.

Tänään iltapäivällä Sähköliitto jatkaa lakon sovittelua Teknologiateollisuuden kanssa valtakunnansovittelijan johdolla. Väntti on toiveikas myös sen suhteen.

– Asioihin aina ennen pitkää löytyy joku ratkaisu, uskon että tähänkin löytyy.

Väntti ei kuitenkaan usko ratkaisun löytyvän välttämättä vielä tänään. Hän sanoo, että teollisuuslaitoksissa on alkanut näkyä lakon vaikutuksia, vaikka järjestäytymätön työvoima on osittain onnistunut paikkamaan lakossa olevien sähköalan työntekijöiden töitä.

– Taistelu alkaa kuitenkin näkyä etenkin terästeollisuudessa.

Juttua on täydennetty klo 11:56.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat