Politiikka

Saksan äärioikeistomepit lensivät ryhmästä – persujenkin puheita kehotetaan tarkkailemaan

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Saksan oikeistonationalistisen AfD-puolueen mepit lentävät ulos europarlamentin konservatiiviryhmästä. Taustalla on Afd-meppi Beatrix von Storchin taannoinen puhe, jossa hän ilmoitti, että turvapaikanhakijoina olevat naiset ja lapset voitaisiin pysäyttää rajalle ampumalla. Myöhemmin von Storch tosin lievensi lausuntoaan lasten osalta.

Konservatiivien ja reformistien (ECR) ryhmään kuuluvat muiden muassa Britannian konservatiivien ja Suomen perussuomalaisten mepit.

Afd-mepit kieltäytyivät eroamasta ryhmästä vapaaehtoisesti.

Sosialidemokraattien S&D-ryhmän mielestä ECR toimi asiassa mallikkaasti.

– Jos joku sanoo, että poliisin pitäisi ampua pakolaisia, se muistuttaa meitä Euroopan ja Saksan historian kaikkein synkimmistä vaiheista, saksalainen demarimeppi Udo Bullman sanoi.

Bullman lisäsi, että ECR:n olisi syytä tarkkailla muidenkin ryhmänsä jäsenten puheita ja tekoja. Erityisesti hän mainitsi Tanskan kansanpuolueen ja Suomen perussuomalaiset.

Kreikan meppi ulos salista

Strasbourgissa nähtiin myös harvinainen näytelmä kun europarlamentin puhemies Martin Schulz heitti äärioikeistolaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen mepin Eleftherios Synadinoksen ulos salista.

Synadinos oli puheessaan syyttänyt turkkilaisia ”likaisiksi ja saatuneiksi” ja pitänyt heitä ”hulluina koirina”.

Schulz kehotti kreikkalaismeppiä poistumaan salista rasistisen kielenkäytön takia ”välittömästi”. Synadinoksen mukana salista häipyivät muutkin kreikkalaisrasistien mepit.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat