Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Sami Keron kuva loukkaantuneesta sotilaasta pysäytti – Kuvajournalismi-kilpailun parhaat palkittiin

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Vuoden lehtikuva 2022 -palkinnon sai perjantaina Sami Keron uutiskuva eteläisestä Ukrainasta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kuvassa ensihoitoklinikan henkilökunta yrittää pelastaa loukkaantuneen sotilaan henkeä lähellä rintamalinjaa.

Helsingin Sanomissa julkaistu kuva valittiin sekä lehtikuva- että uutiskuvasarjan voittajaksi. Tuomarien mukaan klassinen ja harkittu voittajakuva jää kummittelemaan mieleen.

-  Tuomaristo toteaa yksimielisesti, että “jos joku on uutiskuva, niin tämä”. Ukraina on vuoden uutinen. Sota on rumaa ja tilanne on jatkunut jo pitkään. Sen täytyy näkyä myös uutiskuvissa Ukrainasta, kuvailtiin Suomen kuvajournalistit ry:n tiedotteessa.

Sota näkyi myös reportaasisarjan voittaneessa Mikko Suutarisen kuvasarjassa, joka kertoo Ukrainaan vierastaistelijoiksi lähteneistä suomalaisista. Helsinkiläinen freelance-kuvaaja Suutarinen valittiin myös vuoden kuvajournalistiksi.

-  Hän löytää kauneutta riippumatta aiheesta ja maalaa taitavasti valolla. Kuvaajalla on erityinen taito aistia kohteen tunnetila ja muuntaa se kuvaksi, tuomaristo katsoi.

SUOMEN kuvajournalistit ry:n järjestämään Kuvajournalismi 2022 -kilpailuun osallistui yhteensä 82 kuvaajaa.

Yleisön suosikiksi äänestettiin Lehtikuvan kuvaaja Jussi Nukari.

Urheilukuvien sarjassa palkittiin Jukka Ritolan kuva pika-aitajuoksijasta. Henkilökuvapalkinnon sai Matias Honkamaa otoksesta, jossa oopperalaulaja Jorma Hynninen valmistautuu uransa viimeiseen esitykseen.

Kuvaesseesarjan voitti Emilia Anundi kuvilla hiuksensa pois ajelleista naisista. Uutena kuvajournalistina palkittiin Outi Neuvonen. Vuoden videon tekivät Mikko Ahmajärvi, Antti Haanpää ja Joni Luttinen varjoliitoryhmästä Kurdistanin vuoristossa.

Palkitut kuvat ovat nähtävillä Sanomatalossa Helsingissä 28. huhtikuuta saakka sekä kuvajournalismikilpailu.fi -sivustolla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE