Palkittu politiikan aikakauslehti.
Katso hinnat!

Politiikka

31.10.2018 12:53 ・ Päivitetty: 31.10.2018 12:54

Satu Hassi avautuu rajusti: ”Uskottavuuden tärkein kriteeri näyttää olevan, että on setä. Tai ainakin mies.”

Vihreiden kansanedustaja Satu Hassi ottaa osaa keskusteluun vihreiden puheenjohtajatilanteesta rajulla päivityksellään Facebookissa.

Demokraatti

Demokraatti

”Minusta näyttää siltä, että joukko politiikan toimittajia on ottanut tehtäväkseen kertoa, keiden joukosta valinta voidaan tehdä, tai ainakin ketkä ovat uskottavia. Uskottavuuden tärkein kriteeri näyttää olevan, että on setä. Tai ainakin mies. Mieluiten sellainen, joka on ennenkin ollut puolueen puheenjohtajana.”

Hassi mainitsee esimerkkinä Helsingin Sanomien pääkirjoituksen, joka listasi Touko Aallon eroilmoituksen jälkeen kolme puolueen entistä puheenjohtajaa, kaikki miehiä.

”Tiedoksi, että 90-luvun alun jälkeen vihreiden puheenjohtajina on toiminut myös viisi naista. Outi Alanko-Kahiluoto on ilmoittanut olevansa käytettävissä. Emma Kari miettii. Silti näkyy kommentteja, että ehdokkaat piilottelevat.”

”Kun Oras Tynkkynen, Olli-Poika Parviainen ja viimeksi Ville Niinistö ilmoittivat, etteivät ole käytettävissä, näin ihmettelevän kommentin, miksi puheenjohtajan tehtävä ei kiinnosta vihreiden kärkinimiä.”

Lue lisää: Vihreiden johtoon on tarjolla osaava ja kokenut nainen, mutta hänestä ei puhu oikein kukaan – Miksi julkinen keskustelu pyörii miesten ympärillä?

Hassi kertoo muistavansa ainakin yhden vihreiden puheenjohtajavaalin, jossa oli vain yksi ehdokas.

Lisää aiheesta

”Hän oli Osmo Soininvaara keväällä 2003. En muista yhdenkään politiikan toimittajan kyselleen, miksi puheenjohtajan tehtävä ei kiinnosta vihreiden kärkinimiä. Tuona keväänä vihreiden kannatus nousi gallupeissa korkeammalle kuin se oli ikinä aikaisemmin ollut. Hesari kirjoitti pääkirjoituksessaan, että vihreiden kannatuksessa on ”Soininvaara-lisä”. Korkea kannatus ei tietenkään voinut johtua istuvasta puheenjohtajasta, joka oli ollut tehtävässään neljä vuotta. Hänhän oli nainen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

Demokraatti.fi

Tilaa Demokraatti

Demokraatti on politiikkaan, työelämään ja kulttuuriin erikoistunut aikakauslehti, joka on perustettu Työmies-nimellä vuonna 1895.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Tilaa demokraatti →
2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE
KIRJAUDU