Ulkomaat

Saudi-Arabia tuomitsi Israelin pääministerin puheet – Netanjahu vannoi tiistaina liittävänsä Jordanlaakson Israeliin, jos hänet valitaan uudelleen

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Saudi-Arabia tuomitsi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun aikeet liittää Länsirannan Jordanlaakson Israeliin, kertoo maan uutistoimisto.

Netanjahu vannoi tiistaina liittävänsä Jordanlaakson Israeliin, jos hänet valitaan uudelleen pääministeriksi. Israelissa järjestetään ensi viikolla parlamenttivaalit.

Saudi-Arabian mukaan Netanjahun julistus on erittäin vaarallinen tilanteen kärjistyminen. Kuningaskunnan mukaan lupaus loukkaa räikeästi kansainvälisen oikeuden periaatteita.

Saudi-Arabia kutsui Islamilaisen yhteistyöjärjestön jäsenvaltiot hätäkokoukseen asian takia. Maa vetoaa kansainväliseen yhteisöön, jotta se tuomitsisi Netanjahun sanat.

Myös palestiinalaiset ovat tuominneet Netanjahun puheet. Viranomaislähteen mukaan vaalilupauksen toteutuminen tuhoaisi kaikki mahdollisuudet israelilaisten ja palestiinalaisten väliseen rauhaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat