Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

SDP Tampere huolehtii Tampereen seudun pito- ja vetovoimatekijöistä

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Talousarvioehdotus 2021 on valmisteltu koronapandemian ja poikkeuksellisen epävarmojen näkymien keskellä. Pääpaino on perusarjen ja hyvän elämän elinehtojen eli peruspalvelujen turvaamisessa.

Jyrki Liikka

Demokraatti / Pirkanmaa

Vaikeinakin aikoina on pidettävä huolta lapsista, nuorista ja ikäihmisistä. Talousarvioesitys tukee vahvasti myös työllisyyttä: investoinnit ovat korkealla tasolla ja työllisyyden hoitoon panostetaan.

– Vuonna 2021 rakennamme koronan jälkeistä aikaa. Sen perustana on oltava ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävä Tampere, sanoo pormestari Lauri Lyly.

Lisärahaa esitetään sivistys- ja kulttuurilautakunnan toivomusponsiin, jotka koskevat esimerkiksi ryhmäkokoja, kesäkerhoja, minimituntien ja liikuntapaikkojen maksujen tason säilyttämistä.

SDP Tampere pitää ryhmäkoot kohtuullisina, remontoimme ja rakennamme kouluja sekä päiväkoteja ennätysmäisesti

Merkittävää on, että ensimmäistä kertaa ilmastobudjetissa on mukana ilmastotoimien taloussuunnitelma. Ilmastobudjettia on laajennettu ja konkretisoitu kattamaan koko kaupunkikonserni ja investointien osalta koko kaupunkikonserni tytäryhtiöineen.

– Osana Kestävä Tampere 2030 -tiekarttaa mahdollistetaan kaupungin koko rakennuskannan hiilijalanjäljen seuranta, mikä huomioidaan jatkossa tilahankkeiden suunnittelussa, sanoo Lyly.

Ilmastobudjetti on mukana talousarviossa toista kertaa. Pormestarin esityksessä asetetaan hiilineutraaliustavoitetta tukeva vuosittainen päästöjen enimmäismäärä ja seurataan sen etenemistä (päästöbudjetti) sekä eritellään kaupungin ilmastotoimenpiteille budjetoidut taloudelliset resurssit (ilmastotoimien taloussuunnitelma).

SDP Tampere pitää ryhmäkoot kohtuullisina, remontoimme ja rakennamme kouluja sekä päiväkoteja ennätysmäisesti, jotta lapsilla olisi kunnolliset oppimisympäristöt. Samalla saadaan oppilaille ja henkilöstölle sisäilmaltaan turvalliset työskentelytilat.

Perusopetuksessa varaudutaan oppilasmäärän kasvuun. Vuonna 2021 oppilasmäärän arvioidaan kasvavan 450 oppilaalla.

– Huolehdimme Tampereen seudun pito- ja vetovoimatekijöistä. Työllisyyden ja työllistymisen lisäksi vahvistetaan Tamperetta yritysmyönteisenä ja perheystävällisenä kaupunkina, Lyly sanoo.

Pormestarin talousarvioesitys kohdentaa rahoitusta sosiaali- ja terveyslautakunnan toivomusponsiin

Lisäksi liikuntaolosuhteita parannetaan: Sorsapuiston tekojäärata valmistuu ja toimii liikuntakenttänä myös kesäisin, Kaupin uusi huoltorakennus valmistuu ja Tammelan stadionin rakentaminen alkaa.

Pormestarin talousarvioesitys kohdentaa rahoitusta sosiaali- ja terveyslautakunnan toivomusponsiin: mm. vastaanottopalveluihin, ikäihmisten palveluihin sekä psykososiaalisen tuen palveluihin sekä lisää ruokajakeluun 100 000 euroa.

Hyvä uutinen on, että Pirkanmaan laajuinen työllisyyden kuntakokeilu käynnistyy. Pormestarin talousarvioesitys tuo miljoona euroa lisää työllisyyskokeiluun.

Asuinalueisiin panostetaan mm. siten, että ratikan eteläisen päätepysäkin ympäristössä Hervantajärvelle rakennetaan monipuolista asumista. Peltolammia uudistetaan ja täydennysrakentamisen asemakaavoitus aloitetaan.

Lastensuojelun sijaishuoltoon perustetaan vuoden 2021 aikana uusi osasto. Osasto perustetaan Kuusikon perhetukikeskukseen.

– Näin vastataan kiireellisten sijoitusten kasvuun ja nykyisten osastopaikkojen riittämättömyyteen, kertoo Lyly.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE