Politiikka

SDP:n Feldt-Ranta: Mitä keskustassa tapahtui? — ”En enää tunnista tätä bisneskepua”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) mukaan hallitus ei suunnittele määräävänsä lakeja, joilla julkisin varoin sosiaali- ja terveyspalveluita tuottavien yritysten pitäisi maksaa veronsa Suomeen.

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta huomauttaa blogikirjoituksessaan, että vielä alkukesästä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi, että maakuntien sote-toimijoiden on maksettava verot Suomeen Suomessa tekemästään tuloksesta.

Tämä pääministerin aikaisempi vakuutus menettää demariedustajan mukaan merkityksensä, jos hallitus ei lainsäädäntökeinoin estä verovarojen valumista ulkomaille ja veroparatiiseihin.

– On uskomatonta, että hallituksen piiristä näytetään vihreää valoa sille, ettei terveyspalveluyritysten tarvitsisi maksaa veroja Suomeen.

Feldt-Ranta sanoo, että jo aiemmin on käynyt ilmi, että kokoomuksella on tiiviit yhteydet yksityisiin terveyspalveluyrityksiin, ja että kokoomuksen keskeisiä vaikuttajia on yksi toisensa jälkeen siirtynyt terveysbisnekseen.

— Jos nyt myös keskeiset keskustapäättäjät hyväksyvät verovarojen valumisen Suomesta, on pakko kysyä, mitä keskustassa oikein on tapahtunut? En enää tunnista tätä bisneskepua.

SDP edellyttää, että verorahat käytetään kokonaan ihmisten tarvitsemien palveluihin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat