Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n kansanedustaja tilittää: ”Tämä on ollut musta viikko”

Lehtikuva

Kansanedustaja Kim Berg (sd.) kuvailee eduskunnan viime aikoja ”mustaksi viikoksi”. Hän viittaa kansanedustaja Antti Rantakankaan (kesk.) menehtymiseen ja SDP:n entisen kansanedustajan Maarit Feldt-Rannan poismenoon, jotka ovat koskettaneet monia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Berg lisää ”mustan viikon” listaansa kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) eronpyynnön. Tänään taas pääministeri Antti Rinne (sd.) jätti hallituksensa eronpyynnön tasavallan presidentille.

– Vaikeinakin hetkinä ja kipeiden päätösten jälkeenkin on tärkeää suunnata katse eteenpäin. SDP:n tulevaisuuslinjan pohjalta rakennettua hallitusohjelma on hyvä ja sitä on jo viety yhdessä eteenpäin, Berg painottaa tiedotteessaan.

”Olemme sitoutuneita jatkamaan nykyisellä hallituspohjalla.”

Hän korostaa, että SDP haluaa jatkaa niiden uudistusten ja tavoitteiden toteuttamista, joista on yhdessä sovittu.

– Puheenjohtaja Rinne oli valmis tekemään tiistaina raskaan henkilökohtaisen päätöksen ja hakemaan eroa pääministerin tehtävästä, jotta tärkeät hallitusohjelmaa voitaisiin edelleen toteuttaa tällä hallituskaudella. Olemme sitoutuneita jatkamaan nykyisellä hallituspohjalla, jotta yhdessä asetetut tavoitteet saavutetaan tällä hallituskaudella.

Berg muistuttaa, että vaikka seuraavan pääministerin nimellä nyt spekuloidaankin julkisuudessa, SDP:n sääntöjen mukaisesti puoluevaltuusto nimeää puolueen pääministeriehdokkaan ja ehdokkaat valtioneuvoston jäseniksi.

SDP:n puoluevaltuusto kokoontuukin hänen mukaansa todennäköisesti heti ensi viikolla ylimääräisen kokoukseen tekemään kyseiset nimitykset.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE