Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Kiljunen murehtii hyvin tuntemansa maan kohtaloa: ”Riippumaton selvitys Kazakstanin tilanteesta tarpeen”

Jukka-Pekka Flander

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) peräänkuuluttaa riippumattoman kansainvälisen Kazakstan-komission perustamista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hän kertoo Keski-Aasian alueeseen perehtyneenä seuranneensa kuluneina päivinä erittäin huolestuneena tilannetta Kazakstanissa.

– Maassa, joka on minulle läheinen, maassa, jota on pitkään pidetty yhtenä alueen vakaimmista ja vauraimmista. Pahoittelen ihmishenkien traagista menetystä. On ensisijaisen tärkeää palauttaa yhteiskuntarauha ja luottamus sekä pidättäytyä väkivaltaisuuksista ja provokaatioista, Kiljunen toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa Kazakstanin itsemääräämisoikeutta ja riippumattomuutta tulee kunnioittaa samoin kuin mielipiteen-, sanan- ja tiedotusvälineiden vapautta. Kiljunen pitää tärkeänä varmistaa, että oikeus oikeudenmukaisiin prosesseihin taataan.

– Katson, että maan tilanteen normalisoitumista, yhteiskunnan eheyttämistä ja epävakauden torjumista edesauttaisi riippumattoman kansainvälisen selvityksen laatiminen väkivaltaisiksi kääntyneiden protestien syistä ja seurauksista.

Kiljunen arvioi, ett tämänkaltainen raportti olisi omiaan eheyttämään maan yhteiskuntaa, luomaan edellytyksiä sisäiselle sovittelulle ja viitoittamaan tietä eteenpäin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE