Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Koskinen hyvinvointialueiden rahoituksesta: ”Täytyy olla valmius parantaa rahoitusmallin osuvuutta jo siirtymäkauden aikana”

Jukka-Pekka Flander

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) muistuttaa, että sote-uudistuksen eduskuntakäsittelyssä on noteerattu tarve oikaista hyvinvointialueiden rahoitusmallia ensimmäisten vuosien kokemusten pohjalta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Emme etukäteen voi varmuudella tietää, kuinka esimerkiksi tarveperustaisuuden arviot osuvat kohdalleen tai missä määrin eri alueilla ihmisten hakeutumisessa palveluihin tapahtuu muutoksia julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Tämän vuoksi täytyy olla valmius parantaa rahoitusmallin osuvuutta jo siirtymäkauden aikana, Koskinen korostaa tiedotteessa.

Koskisen mukaan riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut on turvattava ihmisten perusoikeuksina, ja siihen tarvitaan sekä oikeudenmukaista rahoitustasoa että palvelujen tehokasta tuottamista.

Maakuntavero ei ole ratkaisu tämän vuosikymmenen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen rahoittamiseen, Koskinen sanoo.

Valtion on Koskisen mukaan helpompi löytää maksukyvyn mukaan määräytyviä verotuksen kohteita esimerkiksi pääomatulojen puolelta rahoitustarpeisiin. Maakuntavero ansio- ja eläketuloihin kohdistuvana lisäisi herkästi työn verotusta ja sen tuotto alueittain vaihtelisi liiaksi, Koskinen katsoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE