Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

SDP:n mepit: ”Olisiko niin, että enää yksikään puolue ei naura ympäristöhumpalle”

Jani Laukkanen
SDP:n europarlamentaarikot Eero Heinäluoma ja Miapetra Kumpula-Natri.

Etelä-Euroopassa lämpötilat hätyyttelevät 50 astetta ja sään ääri-ilmiöt ovat läsnä kaikkialla. Kesäkuussa mitattiin kaikkien aikojen kuumin keskilämpötila. Helteet vaativat ihmishenkiä. Ilmastonmuutos on tosiasia ja korjaavilla toimilla on kiire. Mitä kauemmas ilmastotoimia lykätään, sitä suurempi on lasku. Ja sitä laskua maksavat lapsemme ja heidän lapsensa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

YMMÄRRYS välttämättömyydestä korjaaviin toimiin kasvaa. Pääministeri Orpon hallitus pitää kiinni tavoitteesta saada Suomi hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Hallituksen ohjelmaan on kirjattu myös vihreän siirtymän edistäminen. Olisiko niin, että enää yksikään puolue ei naura ympäristöhumpalle.

Luonnon monimuotoisuuden varjeleminen on osa ilmastotoimia. Suomelle luonnon ennallistaminen ei ole uutta. EU tekee nyt omaa osuuttaan luonnon ennallistamiseksi – Suomea 20 vuotta jäljessä.

EU:N ennallistamisasetus, joka osoittaa tietä luonnon monipuolisuuden turvaamiseen, hyväksyttiin parlamentissa monien äänestysten jälkeen. Saimme parlamentin kantaan monia Suomelle tärkeitä asioita, kuten metsänhoidon säilymisen jäsenvaltioiden käsissä, maatalouden toimintaedellytysten kohtuullistamisen, kaupunkikehityksen parantamisen ja jäsenvaltioiden päätösroolin kasvattamisen. Teimme merkittävää yhteistyötä monien suomalaisten europarlamentaarikkojen kesken.

Kiitos kuuluu erityisesti Elsi Kataiselle, Mauri Pekkariselle, Nils Torvaldsille ja Henna Virkkuselle, jotka omissa ryhmissään hankkivat tukea Suomen näkökannoille.

Komission alkuperäinen esitys oli kehno, Suomelle ongelmallinen ja oikeutetusti arvosteltu. Pääministeri Marinin hallitus teki paljon töitä muuttaakseen esitystä neuvoston käsittelyssä ihan hyvin tuloksin. Nyt parlamentti tuli vielä enemmän Suomea vastaan.

Eduskunnan suuri valiokunta kannatti kesäkuussa EU:n ennallistamislainsäädäntöä kaikkien nykyisten hallituspuolueiden – myös perussuomalaisten – äänin edellyttäen korjauksia. Parlamentissa korjauksia tuli, joten oli vastuullista ja oikein tukea esitystä. Suomen edun ja ihmisten puolustamista on olla mukana päätöksenteossa – ei asettua ulkopuolelle huutokuoroon.

LYKKÄÄMINEN ja ajanpeluu eivät ratkaise yhteiskunnallisia ongelmia. Ennallistamiseen liittyvät uudet päätökset ovat välttämättömiä. Maaseudun, maatalouden ja metsänhoidon kannalta epävarmuus uusista vaatimuksista olisi myrkkyä investoinneille. Ei epävarmuudesta kasva uutta satoa tai kestävää metsää.

Suomen äänen kuulumiselle EU:ssa on eduksi laaja yhteisymmärrys ja kyky rakentavaan yhteistyöhön. Siihen olemme osaltamme sitoutuneet. Ottamalla ilmastonmuutoksen vakavasti ja tekemällä oikeat toimet nyt, voimme katsoa myös lapsiamme ja lastenlapsiemme silmiin tulevina vuosina.

Eero Heinäluoma
Europarlamentaarikko (sd.)

Miapetra Kumpula-Natri
Europarlamentaarikko (sd.)

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE