Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Piirainen: Hallitus vastaa puolustusvoimien kasvaneeseen henkilöstövajeeseen

SDP
SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen.

SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen korosti Kainuun tykistö- ja heittimistökillan kymmenvuotisjuhlassa käyttämässään juhlapuheessa kansallisesta puolustuskyvystä huolehtimisen tärkeyttä. Piirainen totesi puheessaan, että puolustuskyvyn ylläpito edellyttää riittävien resurssien turvaamista maanpuolustuksen toimijoille.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

− Suomi pitää huolen uskottavasta kansallisesta puolustuksestaan ja sen riittävästä resursoinnista. Suomen puolustuskyky perustuu yleiseen asevelvollisuuteen, koulutettuun reserviin, koko maan puolustamiseen ja korkeaan maanpuolustustahtoon. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan päämääränä on ehkäistä Suomen joutuminen sotilaallisen konfliktin osapuoleksi, Piirainen puhui juhlapuheessaan.

Piirainen kiitteli pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitusohjelmaa, jossa puolustusvoimien ja puolustushallinnon resurssitarpeet on huomioitu. Muun muassa puolustusvoimien henkilöstöä lisätään hallituskaudella noin 100 tehtävällä, mikä on vastaus puolustusvoimien viime vuosina kasvaneeseen henkilöstövajeeseen.

− Kainuun prikaatin toiminnan kehittäminen ja tulevat investoinnit tulevat myös tarpeeseen. Tietojeni mukaan Kainuun prikaatin tulevat kiinteistöinvestoinnit ovat puolustusvoimien listalla aivan kärkipäässä. Rahoitusta lisätään Puolustusvoimien kuin myös Rajavartioston toiminnan kehittämiseen. Pohjois-Suomen ja Kainuun rajavalvontaan lisätään henkilöresursseja, Piirainen päätti puheensa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE