Politiikka

SDP:n varapuheenjohtaja aloitti työnteon 15-vuotiaana leipomon pakkaamossa — nyt hän kertoo ”poliittisen broilerin” tarinan

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin kirjoittaa verkkosivuillaan poliittisista broilereista. Kuvauksella viitataan yleensä halventavasti poliitikkoon, jolla ei ole kokemusta ”oikeista” töistä.

Tamperelaisen Marinin kirjoitus on omistettu paikalliseen kaupunkilehteen kirjoittaneelle kolumnistille, jonka mukaan ”Broilerit kypsyivät kansanedustajiksi ja ministereiksi, joilla ei ole kokemusta tavallisten ihmisten työelämästä”.

Marin kertaa kirjoituksessaan omaa perhetaustaansa, koulunkäyntiään ja työuraansa.

”Jos joku kuvailisi “poliittisen broilerin” tarinaa, niin tämä voisi olla sellainen. Sen sisällä on kuitenkin tavallinen ihminen. Kuka tahansa meistä.”

Marin kertoo, että hänen ensimmäinen työpaikkansa oli kesätyö tamperelaisen leipomon pakkaamossa.

”Olin 15-vuotias. Lukiossa jaoin jonkin aikaa lehtiä, jotta sain taskurahaa. Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen vietin välivuosia työskennellen kaupan kassalla. Välillä olin työttömänä perusturvan varassa.”

Myöhemmin Marin oli palkkatuetussa työssä Tampereen kaupungin nuorisotoimessa.

”Työttömille nuorille pitäisi aina pystyä tarjoamaan edes määräaikaista työtä, josta saa myös palkkaa. Se palauttaa uskoa yhteiskuntaan ja itseensä.”

Korkeakouluopintojen ohessa Marin työskenteli myyjänä.

”Opintolainaa en ole nostanut, koska en ole luottanut siihen, että pystyn sen maksamaan takaisin. Tilanne olisi ollut varmasti toinen, jos perheeni tulotaso olisi ollut korkeampi.”

Marinin poliittinen läpimurto tapahtui kuntavaaleissa vuonna 2012. Samalla hänestä tuli valtuuston puheenjohtaja. Eduskuntaan Marin nousi vuonna 2015 saatuaan Pirkanmaalta peräti 10 911 ääntä. Vuotta aiemmin Marin oli valittu SDP:n varapuheenjohtajaksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat