Nyheter

SDP:s partistyrelse: Ingen plats för rasism i Finland

Det finns ingen plats för rasism och hatretorik i Finland, konstaterade SDP:s partistyrelse under sitt möte idag. Partiet kommer även i fortsättningen kräva ett engagemang mot rasism och diskriminering av sina kandidater. 

ABL

 

Debatten om rasism och strukturell diskriminering har gått  het i Finland och världen de senaste veckorna, med anledning av händelserna i USA. Demonstrationer har ordnats världen över, även i Finland.

 

Partiledare Antti Rinne betonar att retorik som kränker människovärdet inte får godkännas under några omständigheter.

 

– Rasistisk retorik har till och med används i riksdagen och offentliga medel har använts för att presentera åsikter som förnekar jämlikhet. Detta måste fördömas entydigt. Beslutsfattarna har ett stort och tungt ansvar för diskussionsklimatet i samhället.

 

 

Tillsammans med SDP:s partisekreterare Antton Rönnholm betonar han vikten av ett kontinuerligt arbete mot rasism och diskriminering på alla samhällets nivåer. SDP kräver sedan länge ett engagemang mot rasism och hatretorik av alla sina kandidater, vilket man kommer fortsätta med i kommande val.

 

– Det är upp till var och en av oss att arbeta för att ingen i Finland utsätts för diskriminering och rasism. Vi får inte titta bort, vara tysta eller låta bli att ingripa. Vi måste ge plats åt och lyssna på människor som utsatts för diskriminering. Att bara tala om nolltolerans räcker inte, vi behöver praktiska åtgärder i hela samhället, konstaterar Rönnholm.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mer om ämnet

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE