Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Se on siinä! – Matias Mäkynen: ”Uusi Suomen ennätys”

Jukka-Pekka Flander

Työllisiä oli joulukuussa 128 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työllisyysasteen trendiluku oli 73,5 prosenttia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

”Työllisyysaste vuoden 2021 lopussa oli uudessa Suomen ennätyksessä”, SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen tiivisti tänään Twitterissä.

Työllisiksi luetaan kaikki 18-74-vuotiaat henkilöt, jotka vuoden viimeisellä viikolla olivat ansiotyössä eivätkä olleet työttömänä työnhakijana työ- ja elinkeinoministeriön työnhakijarekisterissä tai suorittamassa varusmies- tai siviilipalvelua. Työllisiä oli joulukuussa yhteensä vajaa 2,6 miljoonaa.

Työvoiman ulkopuolella olevia 15-74-vuotiaita oli vuoden 2021 joulukuussa 1,3 miljoonaa. Työvoiman ulkopuolella oli 118  000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Myös työttömyys laski joulukuussa viime vuoteen verrattuna, kertoi Tilastokeskus tiistaina. Työttömiä oli joulukuussa 16  000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Miesten työttömyysaste laski naisia enemmän, mutta miesten työttömyysaste oli yhä korkeammalla tasolla. Miesten työttömyysaste laski viime vuoden joulukuusta 1,3 prosenttiyksikköä 7,2 prosenttiin ja naisten työttömyysaste laski 0,4 prosenttiyksikköä 6,2 prosenttiin.

Työttömyysasteen trendiluku 7,0 prosenttia. Trendiluku kuvaa kehityksen suuntaa, ja siitä on poistettu kausivaihtelun merkitys. Työllisyys ja työttömyys vaihtelevat kuukausittain varsin paljon, mutta trendistä voi havaita pitkän aikavälin kehitykseen liittyviä ilmiöitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE