Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Seitsemän päivän hoitotakuu etenee – ”Parantaa ihmisten mahdollisuutta päästä hoitoon entistä nopeammin ja oikea-aikaisesti”

Jukka-Pekka Flander

Eduskunta aloitti tänään hallituksen esityksen seitsemän päivän hoitotakuusta käsittelyn lähetekeskustelulla.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen kiittää hallitusta ja ministeri Aki Lindéniä (sd.) tärkeästä lakiesityksestä, jolla varmistetaan, että jatkossa jokainen saa hoidontarpeen arvioinnin saman päivän aikana ja sen jälkeen viikon sisällä ensimmäisen hoitotiimin hoitajan- tai lääkärinvastaanoton.

”Hoitotakuulainsäädäntö on tärkeä erityisesti siksi, että se parantaa ihmisten mahdollisuutta päästä hoitoon entistä nopeammin ja oikea-aikaisesti. Ensikontaktin saamisen nopeuttaminen estää sairauksien pahenemista entisestään. Mahdollisimman varhainen puuttuminen vähentää sekä inhimillistä kärsimystä että pidemmän aikavälin kuluja yhteiskunnalle”, Kiljunen sanoo tiedotteessa.

Kiljunen pitää tärkeänä myös, että lainsäädäntö velvoittaa ja ohjeistaa tulevia hyvinvointialueita, kuinka perusterveyspalveluita tulee kehittää ja parantaa nykyisestä. Hän myös pitää porrastettua siirtymää perusteltuna, jotta palvelun järjestäjillä on aikaa muuttaa ja kehittää toimintojaan hoitotakuun saavuttamiseksi.

”Hoitotakuuta ei kuitenkaan toteuteta pelkästään lainsäädännöllä. On tärkeää, että hyvinvointialueilla parannetaan työolosuhteita ja työkäytänteitä sekä henkilöstön mahdollisuuksia vaikuttaa ja olla mukana palveluiden kehittämistyössä. Tätä kautta helpotetaan myös lääkäreiden ja hoitajien saatavuutta perusterveydenhuoltoon.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE