Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Seuraava tärkeä rajapyykki on 3.5. – Marin: ”Tavoitteena on, että voisimme siirtyä normaalimpaan elämään hallitusti”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus linjaa rajoitusten purkua 3. toukokuuta. Se saa sitä ennen Martti Hetemäen vetämältä selvitysryhmältä suunnitelman, miten rajoituksia voi purkaa hallitusti.

Marja Luumi

Demokraatti

– Hallitus käy tämän kokonaisuuden läpi, millä tavalla ja aikataulussa rajoitustoimenpiteistä voidaan luopua, Marin totesi illan tiedotustilaisuudessa.

Hän huomautti, että Suomi asetti rajoituksia hyvin varhaisessa vaiheessa ennen ensimmäistäkään kuolemantapausta.

– Näin siksi, ettemme näkisi hallitsematonta epidemian kulkua. Toimet ovat purreet, epidemia kulkee erittäin hallitusti.

Marin arvioi, että Suomessa on mahdollisuus valita nyt uudenlainen strategia: pidämme rajoituksia voimassa, puramme niitä hallitusti ja katsomme, miten se vaikuttaa.

– Tavoitteena on, että voisimme siirtyä normaalimpaan elämään hallitusti niin, ettemme anna taudin levitä.

Koulujen avaamista lähiopetukselle hallitus käsittelee ensi viikolla. Marin ei ennakoinut vielä, jatkuvatko rajoitukset 13. toukokuuta eteenpäin. Hänen mukaansa hallitus saa päätöksensä perustaksi arvion epidemian kulusta muun muassa terveyden asiantuntijoilta.

– Lisäksi arvioidaan, miten lähiopetuksen puuttuminen on vaikuttanut perheissä ja lasten oppimiseen. Itse kannan syvää huolta lapsista, jotka ovat monenlaisissa olosuhteissa kotona.

Marin huomautti, että toisilla kaikki sujuu hyvin, mutta on myös niitä, jotka eivät pärjää samalla lailla etäopetuksen kautta.

– Hallituksen pitää huomioida lasten ja perheiden hyvinvointi.

Hallitus linjasi tänään, että isoista, yli 500 hengen yleisötapahtumien järjestämisestä pitäisi pidättäytyä ainakin heinäkuun loppuun asti. Tällä hetkellä voimassa on edelleen 13. toukokuuta rajoitus yli 10 hengen kokoontumisille. Marinin mukaan vapun jälkeen katsotaan, onko tätä syytä jatkaa.

Häneltä tuli ohjeet myös vapun viettäjille.

– Haluan korostaa sitä, että yli 10 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa. Poliisi totta kai voi ohjeistaa, mutta myös ihmisillä itsellään on vastuu. Tilanne on yhä vakava. Tautia ei olla selätetty. Se voi pahimmillaan johtaa erittäin vakaviin seuraamuksiin ja vaarantaa ihmisten terveyden ja hengen – siitäkin huolimatta että kevätaurinko lämmittää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE