Politiikka

Sipilä uudenvuodentervehdyksessään: Tuloerot eivät kasvaneet viime vuonna

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Parantunut taloustilanne näkyy Suomen yleisessä ilmapiirissä, ja kansalaiset luottavat tulevaisuuteen vahvemmin kuin pitkiin aikoihin, arvioi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uudenvuodentervehdyksessään.

Sipilä iloitsee työpaikkojen määrän kasvusta ja työttömyyden vähenemisestä kaikkialla Suomessa.

Sipilä viittaa Tilastokeskuksen lukuihin, joiden mukaan työllisten määrä oli marraskuussa peräti 83 000 suurempi kuin vuotta aiemmin.

– Työ on paras lääke syrjäytymisen torjumiseksi ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Siksi työllisyyden vahvistaminen on ja pysyy hallituksen tärkeimpänä tavoitteena, Sipilä painottaa STT:n kautta välittämässään tervehdyksessä.

Sipilän mukaan hallitus haluaa varmistaa, että kaikki väestöryhmät pääsevät nauttimaan kasvun hedelmistä.

– Olemme pyrkineet jakamaan myös taloustalkoiden vastuut mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Ilahduttavaa onkin, että tuoreimpien tilastojen mukaan tuloerot eivät kasvaneet viime vuonna lainkaan toisin kuin julkisesta keskustelusta olisi voinut päätellä, Sipilä kirjoittaa.

Yhtenäisyyden säilyminen ei ole itsestään selvää.

Sipilä toivoo, että sisällissodan muistovuotta voidaan Suomessa viettää yhtenäisyyden vallitessa.

Sipilän mukaan suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on ollut sen yhtenäisyys, mutta yhtenäisyyden säilyminen ei ole itsestään selvää. Vuonna 2018 tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Suomi jakautui kahtia tavalla, jonka muistot ovat Sipilän mukaan edelleen kipeät.

– Toivon, että voisimme lähestyä tätä sisällissodan muistovuottakin yhdessä sen sijaan että ryhtyisimme kaivamaan uudestaan niitä rajalinjoja, jotka jakoivat suomalaiset vuonna 1918.

Sipilän mukaan eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat yhdessä sopineet, että he aloittavat sisällissodan muistovuoden yhteisellä tilaisuudella, jolla korostetaan sovintoa, demokratiaa ja yhteiskunnan eheyttä.

– Espanjalaisen filosofin ja runoilijan George Santayanan tunnetun aforismin mukaan ”ne, jotka eivät muista menneisyyttä ovat tuomitut toistamaan sitä”. Tämä viesti sopii myös muistovuoden 1918 viettämisen perusteeksi, Sipilä summaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


SIMO ALASTALO

Hampaaton rauhan Pekka syleilee natseja
14.12.2018

Luetuimmat


Uusimmat