Politiikka

Sipilän meileillä pommittama toimittaja: ”Ensimmäinen ajatukseni oli, että tämähän pitää uutisoida, mutta…”

lehtikuva/juha rauatmaa
Pääministeri Juha Sipilä välitti toimittaja Salla Vuorikoskelle kansalaisten palautteita.
lehtikuva/juha rauatmaa
Pääministeri Juha Sipilä välitti toimittaja Salla Vuorikoskelle kansalaisten palautteita.
lehtikuva/juha rauatmaa
Pääministeri Juha Sipilä välitti toimittaja Salla Vuorikoskelle kansalaisten palautteita.

Ylen ajankohtaistoimittaja Salla Vuorikoski kertoo saaneensa pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) lähes 20 viestiä perjantai-iltana ja yhden lauantaina. Osa sisälsi pääministerin omaa kritiikkiä Vuorikoskelle, mikä on toimittajan mielestä normaalia palautetta, mutta Sipilä välitti Vuorikoskelle myös 12 kansalaisilta saamaansa sähköpostiviestiä, joissa kritisoidaan Sipilää. Joissakin viesteissä on alkuperäisen lähettäjän nimi.

Vuorikoski ihmetteli pääministerin toimintaa niin paljon, että halusi tehdä siitä jutun. Hänen mukaansa juttu oli puoliksi valmis, kun vastaavalta päätoimittajalta Atte Jääskeläiseltä tuli tieto, että sitä ei tehdä.

– Ensimmäinen ajatukseni toimittajana oli se, että tämähän pitää uutisoida, mutta en nyt sitten ole sitä juttuani tehnyt, Vuorikoski kertoo.

Sinänsä viestit olivat Vuorikosken mielestä normaalia kansalaisilta tulevaa palautetta, jollaista toimittajille ja varmasti myös poliitikoille tulee.

– Pääministeri nyt vain jostain syystä halusi tämmöisen statementin tehdä, että välitti ne minulle, Vuorikoski kertoo STT:lle.

Salla Vuorikosken kannoista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Suomen Kuvalehti uutisoi tänään, että pääministeri olisi vaientanut Ylen Terrafame-uutisointia, minkä jälkeen Ylen päätoimittaja on kiistänyt väitteet.

Tiedotusvälineet ovat perinteisesti sitoutuneet Julkisen sanan neuvoston journalistin ohjeisiin, jotka linjaavat toimituksellista työtä. Ohjeiden mukaan journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

Tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille. Journalistilla on oikeus ja velvollisuus torjua painostus tai houkuttelu, jolla yritetään ohjata, estää tai rajoittaa tiedonvälitystä.

Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat