Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Soini sanoi erottamistaan laittomaksi – nyt tuli Espoon sinisten vastaus

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Timo Soini.

Eilen uutisoitiin, että Espoon Siniset ry:n hallitus on tehnyt 3.6. yksimielisen päätöksen, että se erottaa kaupunginvaltuutettu Timo Soinin Espoon sinisistä.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Syy on ainakin se, että Soini on esiintynyt toisen puolueen mainoksessa.

– Se on yksi vaikutin siinä. Mutta en näe kovinkaan tähdelliseksi erotella enempää. Se on periaattellinen syy. Olemme nähneet sen mainonnan mitä tuolla on ollut, Espoon sinisten puheenjohtaja Ahti Ortju sanoi maanantaina Demokraatille.

Demokraatti ei tavoittanut eilen Soinia. Soini otti kantaa tapahtumiin blogissaan.

Espoon siniset ovat ilmoittaneet julkisuuteen erottaneensa minut jäsenyydestään. Erottaminen on laiton, koska minua ei ole kuultu asiasta, eikä minuun olla oltu yhteydessä. Yhdistyslaki 15§2.

Valtuutettu Jukka Kilpi ja varavaltuutettu Jonna Löflund erosivat Espoon sinisistä ja pyysivät saavatko käyttää kuvaani mainonnassaan. Annoin luvan, koska Kilpi ja Löflund  arvostavat työtäni ja ovat hyviä kuntapoliitikkoja ja tehneet  kanssani yhteistyötä  tuloksekkaasti  vuosikausia. Mainonnassa olen samassa kuvassa heidän kanssaan”, Soini muun muassa kirjoitti.

”Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiassa paitsi milloin erottamisen syynä on jäsenmaksun maksamatta jättäminen”, Soinin mainitsemassa yhdistyslain pykälässä lukee.

Ahti Ortju toteaa tiistaina, että erottamisen laittomuus on Soinin tulkinta asiasta. Hän viittaa Espoon sinisten sääntöihin.

– Meidän säännöissä ei ole mitään kenenkään kuulemisesta. Meillä on ihan selkeä päätös, että hän on toiminut vastoin meidän yhdistyksen etua. Se on riittävä peruste erottamiseen. Siinä ei tarvitse kuulemisia. Kannattaa tutustua meidän yhdistyksen sääntöihin. Eikä minulla tästä enempää ole sanottavaa, Ortju toteaa.

Soiniin hän ei ole ollut edelleenkään yhteydessä.

Ortju toteaa myös, ettei Soinille ehditty tiedottaa Espoon sinisten päätöksestä.

– Julkinen sana hoiti sen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE