Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Sosialidemokraattiset opiskelijat tyytyväisiä selvitykseen ylioppilaskuntien automaatiojäsenyydestä

Kari Hulkko

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä julkaisi tänään selvityksen, jossa otettiin kantaa ylioppilaskuntien automaatiojäsenyyteen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Työryhmä ei nähnyt välittömiä perusteita automaatiojäsenyyden poistamiselle ja korosti ylioppilaskuntien asemaa yliopistojen hallinnossa. Esimerkiksi Kokoomusnuoret tyrmää tällaisen näkemyksen tiedotteessaan. Kokoomusnuoret pitää yllättävänä selvitysryhmän näkemystä, ja on lopputuloksesta harmissaan.

Vasemmisto-opiskelijat ja Sosialidemokraattiset opiskelijat ovat toisella kannalla.

– Olemme tyytyväisiä, että työryhmä on nähnyt ylioppilaskuntien aseman osana yliopistojen hallintoa perusteena automaatiojäsenyydelle. Nyt olisikin korkea aika ulottaa automaatiojäsenyys myös ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnille, jotka myös toteuttavat lakisääteisiä tehtäviä, Sosialidemokraattisten opiskelijoiden puheenjohtaja Ville Kurtti linjaa tiedotteessa.

Vasemmisto-opiskelijoiden ja Sosialidemokraattisten opiskelijoiden yhteisen tiedotteen mukaan opiskelijakorttimarkkinoiden avauduttua myös muille kuin ylioppilas- ja opiskelijakunnille, opiskelijakunnat kokivat suuren jäsenkadon. Opiskelijakunnissa ei ole tällä hetkellä automaatiojäsenyyttä. Näiden seurauksena monella opiskelijakunnalla on tiedotteen mukaan vaikeuksia toteuttaa lakisääteisiä tehtäviään.

Vasemmisto-opiskelijat ja Sosialidemokraattiset opiskelijat toivovat, että automaatiojäsenyyskeskustelun yhteydessä huomioitaisiin myös ylioppilas- ja opiskelijakuntien rahoituspohja.

– Automaatiojäsenyyden perusteena toimii lakisääteiset velvoitteet. Olisi kuitenkin oikeudenmukaista, että valtio ohjaisi näiden velvoitteiden toteuttamiseksi myös rahaa. Ylioppilas- ja opiskelijakuntien rahoituksen tulisi perustua jäsenmaksujen sijaan valtion tukeen, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström jatkaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE